Suceava: Cauţiunea plătită nu l-a scos din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fraţii din Anglia ai poliţistului de frontieră Ilie Zahariuc au strâns cei 50.000 lei, însă cererea de eliberare i-a fost respinsă de Curtea de Apel Suceava. Prezent în faţa instanţei sucevene, inculpatul a susţinut că nu reprezintă un pericol public şi că vrea să fie cercetat în stare de libertate.

Încă un inculpat din lotul Siret era cât pe ce să ajungă în braţele rudelor ieri după amiază, însă Curtea de Apel Suceava i-a respins cererea de liberare pe cauţiune. Familia poliţistului de frontieră Ilie Zahariuc a plătit suma de 50.000 de lei în contul cauţiunii, însă instanţa nu a fost de acord cu eliberarea acestuia sub control judiciar.

„Soţul meu are cinci fraţi în Anglia, iar sora sa a venit cu avionul special ca să-l ajute. Toţi banii pot fi justificaţi“, ne-a spus soţia lui Ilie Zahariuc. Sora acestuia, prezentă în sala de judecată, a plâns şi a tremurat de emoţii alături de soţia lui Ilie Zahariuc până la aflarea deciziei Curţii de Apel Suceava.     
Prezent în faţa instanţei sucevene pentru a-şi motiva cererea de liberare pe cauţiune, poliţistul de frontieră Ilie Zahariuc a susţinut că nu reprezintă un pericol public şi că vrea să fie cercetat în stare de libertate. „Doresc să fiu eliberat pe cauţiune întrucât nu am avut nici măcar o amendă, nici cauze penale până acum. Nu am avut probleme cu nicio persoană, deci nu aş putea să fiu un pericol public. Vă rog respectuos să-mi aprobaţi cererea de eliberare pe cauţiune“, a spus Ilie Zahariuc.

Următorul pas este înaintarea recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar până la soluţionarea definitivă banii rămân în contul unităţii bancare la care au fost depuşi de familie. „După lege, în două zile ar trebui să se judece recursul, dar e posibil să se depăşească termenul“, ne-a spus avocata Silvia Tudor. Astfel, Ilie Zahariuc s-a întors în cursul zilei de azi la Bucureşti, urmând ca în zilele următoare să afle dacă va fi eliberat pe cauţiune sau nu, în baza recursului înaintat azi.

A ajutat la destructurarea unei reţele de contrabandă

În susţinerea cererii de eliberare pe cauţiune a poliţistului de frontieră Ilie Zahariuc, avocata acestuia, Silvia Tudor, a explicat situaţia personală deosebită în care se găseşte inculpatul. Ea a precizat că acesta are în întreţinere un copil, care este student, soţia sa este secretară şi are un salariu de 1.300 lei, maşina personală le-a fost incendiată, iar la domiciliul său, în momentul percheziţiilor, nu au fost găsite dovezi care să-l lege de cazul de luare de mită de la Vama Siret.

Citiţi şi: Suceava: Poliţişti şi vameşi, verigi în mafia ţigărilor (FOTO)

Tot în apărarea lui Ilie Zahariuc şi pentru a demonstra că judecarea lui se poate face în stare de libertate, avocata a depus la dosar o serie de documente din care să reiasă conduita sa morală. „În calitate de agent, el a contribuit la identificarea şi destructurarea unei reţele de contrabandă. A fost lăudat în scris pentru fapta sa de superiori. Este luat la pachet datorită multitudinii faptelor din dosarul lotul Siret, care nu trebuie să influenţeze cererea de eliberare“, a spus avocata Silvia Tudor.

Poliţistul Ilie Zahariuc a fost reţinut în data de 4 februarie, alături de cei 58 de poliţişti de frontieră şi vameşi din Vama Siret. Cu toţii sunt acuzaţi că în perioada septembrie 2010 - ianuarie 2011 au constituit la Punctul de Trecere a Frontierei Siret un grup infracţional organizat cu scopul de a strânge sume importante de bani, sub formă de mită, tolerând traficul de ţigări.

Citiţi şi: Suceava: Trei şpăgari de la Siret au fost eliberaţi

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite