Suceava: Proces atipic în cazul şpăgarilor de la Siret (UPDATE, FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul a început cu câteva minute după ora 10.00 şi nu a durat mai mult de jumătate de oră, timp în care judecătorul a făcut o prezenţă sumară a celor 66 de inculpaţi.

image

Ora 13.00: Procesul a început cu câteva minute după ora 10.00 şi nu a durat mai mult de jumătate de oră, timp în care judecătorul a făcut o prezenţă sumară a celor 66 de inculpaţi.

image

În micuţa sală de şedinţe a Curţii de Apel Suceava s-au înghesuit aproape o sută de persoane, fapt care a dus la un haos general. Inculpaţii discutau între ei sau la telefoane, avocaţii se sfătuiau cu voce tare, totul s-a desfăşurat într-o atmosferă confuză care într-un final a facut-o pe judecătoare să acorde următorul termen pe 16 iunie la ora 10.00, cu speranţa că până atunci se va aloca o sală de şedinţe mai încăpătoare.

image

Un aspect interesant a fost acela că inculpaţilor nu li s-a cerut să prezinte documentele de identitate, astfel că oricine ar fi putut să răspundă „prezent“ în faţa judecătoarei. Poliţiştii şi vameşii au afişat o atitudine relaxată şi degajată pe toată durata şedinţei, parcă fără a conştientiza gravitatea faptelor de care sunt acuzaţi şi seriozitatea procesului în sine.

image

Şedinţa pe fond s-a încheiat după circa 30 de minute după care acelaşi preşedinte de şedinţă a rămas să judece cererile de eliberare provizorie înaintate de aproximativ 20 dintre inculpaţi, primite la Curtea de Apel după ce aceştia au fost puşi în libertate.

image

Ora 09.30: Toţi cei 66 de angajaţi ai Punctului de Trecere a Frontierei Siret sunt aşteptaţi la instanţă, urmând a se stabili câţi dintre aceştia vor fi audiaţi astăzi.

Vom reveni cu amănunte.

Citiţi şi:

66 de angajaţi ai PTF Siret judecaţi pentru şpăgi de 3,6 milioane lei

Spectacolul şpăgarilor a ajuns la Suceava

Scene şocante la Palatul de Justiţie Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite