Suceava: Amenzi pentru patronii care ascund locurile de muncă vacante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care nu comunică un loc de muncă vacant riscă amenzi între 3.000 şi 5.000 de lei, iar cei care angajează şomeri fără a anunţa în termen de trei zile AJOFM vor fi sancţionaţi cu amenzi de la 5.000 la 10.000 de lei.

Angajatorii sucevenii care nu comunică locurile de muncă vacante vor fi sancţionaţi cu amenzi usturătoare de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava. Instituţia a transmis un avertisment tuturor patronilor din judeţ cu privire la sancţiunile pe care le riscă dacă încalcă legea.
 
Prin comunicarea locurilor de muncă vacante în termen de cinci zile de la vacantarea lor şi anunţarea încadrării şomerilor indemnizaţi în termen de trei zile de la angajare, agenţii economici îndeplinesc obligaţiile legislative de înştiinţare a Agenţiei, oferind informaţiile necesare evitării unor situaţii nedorite în care suntem nevoiţi să recuperăm sume încasate ca şomaj necuvenit sau să aplicăm amenzi contravenţionale”, a precizat Aurelia Focşa, directorul executiv al AJOFM Suceava.

Citeşte şi: Şanse mici de angajare pentru sucevence


Conform legii, cei care nu comunică un loc de muncă vacant riscă amenzi între 3.000 şi 5.000 de lei, iar cei care angajează şomeri fără a anunţa în termen de trei zile AJOFM vor fi sancţionaţi cu amenzi de la 5.000 la 10.000 de lei.     

AJOFM Suceava informează angajatorii că Anexa 1 privind comunicarea locurilor de muncă vacante, precum şi formularul pentru înştiinţarea privind încadrarea persoanelor se pot descărca de pe site-ul instituţiei, www.suceava.anofm.ro, secţiunea „Formulare”.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite