Şanse mici de angajare pentru sucevence

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea majoritate a locurilor de muncă scoase de AJOFM Suceava se adresează bărbaţilor, femeile având câte un post de patiser, ospătar, bucătar sau vânzător. Rata şomajului la nivelul judeţului Suceava este de 7%.

Angajatorii suceveni oferă săptămânal un anumit număr de locuri de muncă prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava. Oferta variază, însă cea mai mare parte a posturilor vacante se adresează bărbaţilor, fiind vorba în special despre muncitori necalificaţi.

Pentru această săptămână, AJOFM a scos la concurs 187 locuri de muncă, zeci dintre acestea fiind ocupate imediat. „Dinamica este foarte mare, iar locurile de muncă se ocupă imediat ce le facem publice. Cele mai multe se adresează muncitorilor necalificaţi. Pentru femei sunt foarte puţine“, ne-a spus Aurelia Focşa, directorul AJOFM Suceava.

Oferta angajatorilor suceveni cuprinde posturi pentru muncitori necalificaţi, tâmplari, instalatori, zugravi, sudori, strungari, mecanici, şoferi şi electricieni. Sucevencele aflate în căutarea unui loc de muncă au la dispoziţie câte un post de consilier administraţie publică, patiser, ospătar, ajutor ospătar, bucătar, vânzător şi câte două posturi de patiser şi confecţioner-asamblor articole din textile. 

Citește și: Suceava: Modificări la acordarea şomajului

Suceava: Se reprofilează pentru a scăpa de şomaj


Locurile de muncă care se ocupă le scoatem din ofertă imediat ce angajatorii ne sună să ne comunice că s-au ocupat. Deja am primit oferte noi de angajare, însă reactualizarea listei locurilor de muncă se face o dată pe săptămână, pentru că trebuie verificaţi angajatorii“, a declarat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

Şanse de angajare sunt şi pentru cei care vor să lucreze în străinătate, însă ofertele sunt lansate la nivel naţional, drept urmare competiţia este mai mare. Spre exemplu, săptămâna trecută au fost scoase la concurs 200 locuri de muncă în agricultură, în Danemarca. Peste 250 de suceveni s-au prezentat la AJOFM Suceava pentru a susţine proba eliminatorie de limbă engleză.

Rata şomajului la nivelul judeţului Suceava este de 7%.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite