Suceava: Modificări la acordarea şomajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii încearcă să se angajeze prin AJOFM
Şomerii încearcă să se angajeze prin AJOFM

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Suceava, persoanele care nu mai au un loc de muncă şi vor să obţină indemnizaţie de şomaj trebuie să îşi depună cererea pentru acordarea indemnizaţiei în termen de 10 zile de la data încetării raporturilor de serviciu.

Modificările au fost publicate zilele trecut în Monitorul Oficial. „În acest sens, informăm solicitanţii care doresc să beneficieze de continuitate în  constituirea stagiului de cotizare la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi de celelalte drepturi ce se acordă pe principiul contributivităţii (asigurări sociale, de sănătate), că trebuie să înregistreze cererea pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj în termen de 10 zile de la data încetării raporturilor de serviciu”, a explicat Aurelia Focşa, directorul AJOFM Suceava.

Suceava: Se reprofilează pentru a scăpa de şomaj

În situaţia în care cererea pentru stabilirea dreptului la indemnizaţia de şomaj depăşeşte termenul de 10 zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data încetării raportului de serviciu, sucevenii vor primi indemnizaţia de şomaj de la data înregistrării la agenţia de ocupare, însă vor avea o  discontinuitate în constituirea stagiului de cotizare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite