Sprijin pentru copiii bolnavi de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care vor să îi ajute pe micuții bolnavi de cancer pot cumpăra brățara galbenă în valoare de 5 lei
Cei care vor să îi ajute pe micuții bolnavi de cancer pot cumpăra brățara galbenă în valoare de 5 lei

Pentru prima dată la Suceava, ieri şi azi, între orele 11.00 şi 20.00, în magazinele Shopping City – zona Carrefour şi Iulius Mall, Asociaţia „Little People” România incearcă să le arate sucevenilor că există speranţă pentru copiii şi adolescenţii bolnavi de cancer.

În acest sens, asociaţia organizează o serie de acţiuni care promovează supravieţuirea şi susţin lupta continuă împotriva cancerului la copil şi aduc în atenţia sucevenilor poveştile de succes, mărturiile şi declaraţiile temerarilor.

Cei care doresc să sprijine lupta împotriva cancerului şi să îşi manifeste solidaritatea faţă de cei care se află încă sub tratament pot achiziţiona o brăţară galbenă cu inscripţia: „Temerarii ştiu că se poate – Poţi Şi Tu!”, oferind o donaţie simbolică de 5 lei.

O parte din fondurile obtinute in cadrul campaniei Poti Si Tu! din 2010 au sprijint crearea in premiera a unei camere de joaca si terapie pentru copiii si adolescentii bolnavi de cancer internati in Spitalul Sfanta Maria din Iasi, spital ce deserveste tuturor copiilor bolnavi de cancer din zona Moldovei.

Vezi și:

Pacienţii Spitalului Judeţean Suceava, luați la întrebări la externare

FOTO Pacienţii suceveni, operaţi în săli la standarde europene

În acest an, la decizia membrilor Temerarii, fondurile obtinute in Campania Poti Si Tu! vor fi cheltuite astfel: 40% vor sprijini membrii inregistrati in Clubul Temerarii care au recidivat, 30% pentru catetere si medicamente greu de obtinut, la cererea medicilor oncologi si 30% pentru continuarea campaniei Poti Si Tu! si a evenimentelor marca Temerarii.

"Suntem pentru prima dată la Suceava și suntem uimiți de cât de bine primiți am fost, ceea ce însemnă că mesajul nostru a ajuns acolo unde trebuia. Scopul nostru este să promovăm supraviețuirea și să susținem lupta continuă împotriva cancerului la copil, și să aducem în atenția publicului larg poveștile de succes, mărturiile și declarațiile Temerarilor", ne-a spus Sergei Pînzaru, coordonatorul campaniilor "Poti Si Tu!" din Suceava.

La nivel global, data de 4 februarie este cunoscută ca fiind Ziua Mondială a Cancerului, iar pe 15 februarie este celebrată Ziua Internationala de luptă împotriva cancerului la copil.

Intră pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite