FOTO Pacienţii suceveni, operaţi în săli la standarde europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru din cele nouă săli de operaţie au fost modernizate
Patru din cele nouă săli de operaţie au fost modernizate

Patru din cele nouă săli de operaţie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava au fost inaugurate. Investiţia se ridică la aproximativ 7,2 milioane de lei.

Pacienţii suceveni vor fi operaţi începând de astăzi în săli la standarde europene, după ce patru din cele nouă săli de operaţie au fost modernizate şi dotate cu aparatură de ultimă generaţie.

“Cel mai important este că acest standard asigură siguranţă deosebită pacientului. Standardul ISO la care SJU Suceava tinde şi este în curs de evaluare va alinia acest spital celor din Comunitatea Europeană”, a declarat doctorul Sorin Hâncu, şeful secţiei de Chirurgie generală.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, prezent la inaugurarea blocului operator a precizat că după finalizarea modernizării tuturor sălilorse vor face demersuri pentru certificarea sălilor de operaţii, astfel încât atât medici din ţară cât şi din străinătate să poată opera la Suceava.

Patru din cele nouă săli de operaţie au fost modernizate

Vezi aici imagini cu noile săli de operaţie

Investiţia se ridică la 7,2 milioane de lei şi vine după mai bine de 40 de ani de când au fost făcute primele săli de operaţie la Suceava. Anual aproximativ 10.000 de operaţii sunt realizate la Suceava de medicii specialişti, acest lucru însemnând o medie de 30 de intervenţii chirurgicale pe zi.

"Sperăm ca până pe 10 decembrie să finalizăm şi celelalte săli de operaţie, iar până pe 1 decembrie să terminam modernizarea secţiei de Chirurgie", a spus Vasile Rîmbu, managerul SJU Suceava.

În ultimii trei ani, aproximativ 20 de secţii ale SJU Suceava au fost modernizate cu sprijinul Consiliului Judeţean, al Consiliului Local şi cu bani de la Ministerul Sănătăţii, investiţiile ridicânduse la aproximativ 10 milioane de euro. În luna decembrie ar trebui să înceapă şi modernizarea Maternităţii din cadrul SJU cu bani de la Banca Mondială.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite