Soţia adjunctului IPJ Suceava a fost condusă pe ultimul drum de familie şi rude (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupul neînsufleţit al Gabrielei Smoleac (57 de ani) a fost depus la capela Bisericii „Sf. Vineri“ din cartierul George Enescu.

UPDATE ora 16.00 Gabriela Smoleac a fost condusă pe ultimul drum de către prietenii şi rudele îndoliate. Ceremonia de la capelă a început în jurul orei 14.15 şi a fost extrem de scurtă, preotul spunând doar câteva cuvinte celor prezenţi, după care cortegiul funerar s-a deplasat spre cimitirul din satul Sf. Ilie.
Prietenii şi cei care au cunoscut-o nu-şi pot explica alegerea făcută de Gabriela Smoleac şi spun că membrii familiei sunt încă în stare de şoc şi nu găsesc cuvinte să-şi exprime durerea.

image
image
image
image
image
image
image

UPDATE ora 13.20: Canoanele interzic slujba de înmormântare în cazul sinucigaşilor şi, mai mult decât atât, trupul neînsufleţit al celui care şi-a curmat viaţa este îngropat într-un loc aparte în cimitir.
 
Sinucigaşii nu au parte de slujbă pentru că este un păcat foarte mare să-ţi iei singur viaţa. Canoanele interzic preoţilor să facă slujbe sinucigaşilor. Aceştia sunt îngropaţi într-un loc special din cimitir, fiecare biserică având câte unul“, ne-a spus preotul Gheorghe Hostiuc.

Familia Gabrielei Smoleac nu a avut decât două zile la dispoziţie pentru a-şi lua rămas bun de la ea pentru totdeauna, deoarece în Vinerea Mare nu se fac înmormântări, astfel că rudele îndurerate au fost nevoite să se grăbească cu funeraliile. „Vinerea Mare e ziua în care a fost înmormântat Mântuitorul. Credincioşii încearcă să ţină post negru în această zi, iar tocmai pentru că la înmormântări se mănâncă şi se bea s-a interzis ca acestea să se facă în Vinerea Mare“, a explicat preotul Hostiuc.    

UPDATE ora 10.20 Surse din cadrul anchetatorilor au confirmat faptul că Gabriela Smoleac s-a sinucis împuşcându-se în zona pieptului. Medicii legişti au stabilit că glonţul de calibru 7.65 mm provenit de la un pistol Carpaţi i-a perforat, practic inima. Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Gabriel Panţiru a declarat că marţi seară, Mircea Smoleac şi-a găsit soţia împuşcată şi a sunat la 112.

Ora 9.30: Rudele îndurerate veghează la coşciugul Gabrielei Smoleac. Încă de aseară, prieteni şi cunoscuţi ai familiei dar şi foşti colegi de serviciu de-i lui Mircea Smoleac au trimis coroane de flori şi condoleanţe.

image

Femeia va fi înhumată astăzi pentru că în Vinerea Mare nu se fac înmormântări. Soţia fostului adjunct al IPJ Suceava îşi va duce somnul de veci în cimitirul din satul Sfântul Ilie.

image

Vezi şi:

Soţia fostului adjunct al Poliţiei Suceava a fost găsită împuşcată în cap. Vezi cum explică specialiştii gestul femeii (UPDATE)

Vom reveni cu amănunte.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite