Şefii Poliţiei Locale Câmpulung Moldovenesc, reclamaţi la ITM de subordonaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi poliţişti locali din Câmpulung Moldovenesc nu au mai suportat umilinţele la care sunt supuşi de către şefi şi au depus o reclamaţie la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.

Inspectorul superior Nelu Andronic şi agentul principal Mihai Amanoloae au confirmat că au depus această sesizare şi au oferit şi detalii despre motivele care i-au determinat să recurgă la acest gest.

„Pur şi simplu am simţit că murim de frig, ne-au lăsat să îngheţăm ca nişte câini pe drum la minus 20 de grade. Am pornit motorul la maşina personală, cu carburant procurat din salariile noastre de mizerie şi la fiecare oră am stat cam zece minute în maşină, cu păturile în cap, ca să nu intrăm în hipotermie. Asta a fost două nopţi la rând, ceea ce e ilegal şi inuman”, a mărturisit Nelu Andronic.

Poliţia locală din Câmpulung Moldovenesc are în dotare o singură maşină de serviciu pentru intervenţii. Cei doi nemulţumiţi spun că nu de puţine ori maşina este folosită în scopuri personale de către şeful lor Cristian Balan. O altă acuzaţie este aceea că sediul Poliţiei locale din Câmpulung Moldovenesc a fost transformat în „locuinţă particulară” pentru şeful Balan şi liderul de sindicat.

Vezi și:

Servicii de telefonie mobilă, în topul reclamațiilor la OJPC Suceava

Primarul din Câmpulung Moldovenesc a dat în judecată o pensionară pentru că l-a stresat și nu poate procrea

Primarul stresat din Câmpulung a plecat cu maşina de serviciu să se relaxeze în Austria

„Facem schimbul de tură în hol, predăm şi încercăm armele şi muniţia în hol printre oamenii care vin la primărie cu treburi, expunându-i şi pe ei la risc, nu avem unde să audiem martori. Eventual îi audiem în maşină, dacă avem acces şi la ea, pentru că în general o foloseşte şeful în interes personal de câte ori are ocazia”, au declarat cei doi poliţişti comunitari din Câmpulung Moldovenesc.

Şeful Poliţiei Locale a declarat că nu ştie nimic despre plângerile depuse la ITM, dar a anunţat că de la 1 februarie s-au luat măsuri pentru protecţia poliţiştilor, care vor lucra doar opt ore pe zi şi vor primi un ceai cald.

Primarul Gabriel Şerban, în subordinea căruia de află Poliţia Locală, nu ştia nimic despre nemulţumirile legate de condiţiile de muncă. ”Nu mi s-au adus la cunoştinţă nici un fel de incidente sau evenimente speciale, nu cunosc nimic despre aşa ceva. Voi cere să se verifice cele semnalate”, a fost reacţia lui Gabriel Şerban.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite