Salariile profesorilor suceveni, asigurate până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Comisiei de dialog social organizată la Prefectura Suceava zilele trecute s-a arătat că salariile profesorilor sunt asigurate până la finalul anului.

Instituţia Prefectului judeţul Suceava dă asigurări profesorilor că îşi vor primi salariile în întregime, după noua lege a salarizării personalului din învăţământ, deoarece s-a realizat un transfer de fonduri din semestrul IV în II, aceasta fiind şi soluţia propusă de sindicate.
 
Ministerul Finanţelor Publice a aprobat modificarea repartizării pe trimestre a sumelor defalcate din TVA, astfel încât fondurile aferente trimestrului II 2011 au fost majorate cu 7 milioane de lei, asigurându-se salariile pentru luna mai şi plata concediilor de odihnă“, a precizat Monica Tataru, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava.

Astfel, problema salariilor aferente lunii mai fiind rezolvată, cel puţin pe hârtie, mai rămân semnele de întrebare cu privire la plata concediilor dascălilor, ţinând cont că anul şcolar se apropie de final. „Potrivit legii, plata concediilor se face în luna iunie, când se încheie anul şcolar. Am solicitat din timp să se facă nişte calcule pentru a vedea dacă există fonduri suficiente“, a spus Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului de Învăţământ „Spiru Haret“ Suceava. 

În cadrul Comisiei de dialog social organizată la Prefectura Suceava zilele trecute, la care au participat reprezentanţii instituţiilor deconcentrate direct implicate în gestionarea situaţiei financiare a unităţilor de învăţământ din judeţ şi liderii sindicali, s-a arătat că salariile profesorilor sunt asigurate până la finalul anului.

Analizând bugetul aferent anului 2011, alocat unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Suceava, în valoare de 259.767.000 lei, şi estimarea necesarului de fonduri, s-a constatat că, prin realocări ale fondurilor între instituţiile de învăţământ, acestea sunt suficiente până la sfârşitul anului“, a explicat Monica Tataru.

Citiţi şi: Suceava: Măsuri ca la puşcărie la probele de la Bac

Salarii mai mici cu 34% pentru profesorii suceveni

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite