Răsculaţii din Şcheia, chemaţi să dea cu subsemnatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O săteancă este luată cu forţa de jandarmi din fata utilajelor
O săteancă este luată cu forţa de jandarmi din fata utilajelor

22 de oameni au fost audiaţi de poliţiştii de la Şcheia unde li s-au pus întrebări legate de protest vrând să se afle dacă răscoala a fost una spontană sau au fost persoane care au instigat la scandal.

Protestatatrii de la Şcheia, care s-au bătut ieri cu jandarmii şi mascaţii, au fost „invitaţi“ la poliţie să dea cu subsemnatul. 22 de oameni au fost audiaţi de poliţiştii de la Şcheia unde li s-au pus întrebări legate de protest vrând să se afle dacă răscoala a fost una spontană sau au fost persoane care au instigat la scandal.

“Oamenii au fost audiaţi cu scopul de a afla circumstanţele în care s-a petrecut incidentul şi dacă oamenii s-au simţit agresaţi de oamenii legii prezenţi joi la faţa locului”, ne-a declarat comisarul şef Cristian Papuc, reprezentantul IPJ Suceava.

FOTO Răscoală la Şcheia: zeci de săteni s-au luat la harţă cu forţele de ordine pe ogoarele din localitate

Dacă oamenii legii susţin asta, scandalagii sunt de părere că poliţiştii nu fac altceva decât să caute ţapi ispăşitori. “Poliţiştilor li s-a impus de la nivelul Prefecturii să intimideze şi să caute ţapi ispăşitori printre noi spunând că au fost persoane care au vrut să instige la scandal”, ne-a spus Octavian Dîrja.

Toate acestea au precedat scandalului de joi, în care zeci de şcheieni s-au adunat pe dealul Flâmândului din comună pentru a interzice accesul utilajelor pe ogoarele lor. Acolo s-au luat la harţă cu zecile de jandarmi, mascaţi şi poliţişti trimişi să menţină ordinea.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite