Primăria Suceava a redus prețurile la apartamentele ANL. Vezi aici cu cât au scăzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui ordin de ministru, preţul de vânzare al apartamentelor din blocurile ridicate cu finanţare guvernamentală prin Agenţia Naţională de Locuinţe, scade de la 448 de euro pe metrul pătrat la 411 euro pe metrul pătrat, respectiv cu 37 de euro mai puțin pentru un metru pătrat.

Din cauza prețului extrem de ridicat primăria nu a reușit să vândâ anul trecut niciun apartament din cele 168 pe care le are la vânzare. Ba mai mult, 20 de locuinţe ANL au fost abandonate de tinerii în vârstă de 35 de ani cărora le-au expirat contractele sau de către cei care nu au vrut să plătească o chirie nesubvenţionată care depăşeşte de cele mai multe ori 300 de lei pe lună.

Blocuri ANL pe post de muzee la Câmpulung Moldovenesc

„Sperăm în aceste condiţii să vindem câteva din apartamentele ANL, astfel încât să putem demara construirea celor 80 de apartamente noi aprobate deja. Se ştie faptul că un criteriu pentru finanţare este legat de numărul locuinţelor vândute. Din păcate, nu am reuşit să vindem dintre aceste apartamente, oamenii mergând să-şi cumpere de pe piaţa liberă, unde preţul a scăzut mai mult”, a declarat Ion Lungu, primarul Suceava.

În conformitate cu prevederile legale, cumpărătorii trebuie să aibă o vechime de cel puţin 1 an în locuinţele ANL atribuite cu chirie tinerilor în vârstă de până la 35 de ani.

Apartamentele ANL nu se vând la Suceava

Intră pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite