Numai doi dintre poliţiştii din lotul Siret au fost eliberaţi (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă serie de poliţişti de frontieră din cadrul PTF Siret sunt pregătiţi să fie repuşi în libertate.

Update ora 17.00: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a aprobat recursurile procurorilor DNA în cazul a 14 dintre cei 16 poliţişti de frontieră care sperau să fie eliberaţi astăzi.

"Numai în cazul a doi poliţişti s-a respins recursul. Este vorba de Vasile Secrier şi Sorin Sumanariu. În cazul celorlalţi instanţa le-a prelungit mandatul de arestare cu 15 zile", ne-a declarat avocatul Ionel Andrişan, cel care îi apără pe cei doi poliţişti. Astfel, restul şpăgarilor de la Siret mai au de stat încă 15 zile în arest preventiv, până le expiră mandatul.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca azi, începând cu ora 12, recursurile înaintate de către DNA Bucureşti la hotărârea Curţii de Apel Bucureşti, care nu a mai prelungit mandatele de arestare preventivă pentru 16 dintre poliţiştii de frontieră, inculpaţi în dosarul „Şpaga la Vama Siret“. Elena Cozminiuc, Elena Mihaela Cosic, Andrei Ciobanu, Sorin Sumanariu, Florin Constantin Matei, Vasile Secrier, Doru Constantin Andrişan, Virgil Jităriuc, Adrian Holca, Daniel Grigoraş, Toader Ilieşi, Cristian Filipoaia, Ovidiu Vasile Sasu, Gheorghe Constantin Lavric, Radu Lucanu şi Vasile Adrian Bălici fac parte din primele două loturi de suspecţi reţinuţi.

Măsura arestării, luată la începutul lunii aprilie, a fost înlocuită de magistraţi cu cea a obligării de a nu părăsi ţara. Până în prezent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pus în libertate opt inculpaţi, care de asemenea au primit interdicţia de a părăsi ţara, întorcându-se la locurile de muncă, ocupând posturi neoperative în vama Siret.

Citiţi şi: Patru poliţişti din lotul Siret se întorc luni acasă

18 poliţişti de frontieră din lotul "Siret" ar putea fi eliberaţi

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite