Suceava: Patru poliţişti din lotul Siret se întorc luni acasă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a aprobat recursul procurorilor DNA în cazul a 15 dintre cei 18 poliţişti de frontieră pentru care Curtea de Apel Bucureşti hotărâse eliberarea. În cazul a trei recursul a fost respins. Pentru un alt poliţist procurorii nu au mai cerut prelungirea mandatului de arestare preventivă.

Update ora 18.00 În cazul celui de-al treilea lot în care se află capii mafiei din Siret, printre care fostul şef al SPF Siret, Aurel Anea, dar şi cei patru vameşi arestaţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins azi recursul inculpaţilor. Astfel, aceştia vor rămâne încă 30 de zile după gratii.

Patru poliţişti din lotul Siret se întorc luni acasă. Este vorba de Adrian Iuga, George-Bogdan Ungureanu, Alina Olivia Mandiuc şi Mihai Doru Tocilă. În cazul primilor trei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul procurorilor DNA de a le prelungi mandatul de arestare preventivă.

Pentru poliţistul Mihai Doru Tocilă procurorii nu au mai cerut prelungirea măsurii de arestare preventivă, aceasta putând părăsi arestul IPJ Bucureşti după 3 aprilie când îi expiră termenul.

În cazul celorlalţi 15 poliţişti din primul lot, instanţa supremă a hotărât prelungirea mandatului cu 30 de zile, cu toate că Curstea de Apel Bucureşti hotărâse zilele trecute să îi elibereze pe toţi 18. În cazul celui de-al doilea lot pentru care Curtea de Apel Bucureşti aprobase propunerea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă cu 30 de zile, ÎCCJ le-a redus mandatul la jumătate.

"Pentru cinci dintre clienţii mei, respectiv, Daniel Grigoraş, Constantin Doru Andrişan, Mihaela Elena Cosic, Vasile Secrier şi Sorin Sumanariu instanţa le-a prelungit mandatul de arestare preventivă doar cu 15 zile. Urmărirea penală este pe final şi probabil de aceea s-a redus termenul", ne-a spus avocatul Ionel Andrişan care apără şase poliţişti de frontieră. Astăzi se judecă recursul şi pentru cel de-al treilea lot de poliţişti şi vameşi de la Siret arestaţi pentru corupţie.

Suceava: 18 poliţişti de frontieră din lotul "Siret" ar putea fi eliberaţi

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite