Podurile peste Suceava şi Siret, închise traficului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia pe drumul naţional 17A este închisă de ieri deoarece podul de la Dorneşti riscă să se prăbuşească din cauza apelor care trec pe sub el, dar şi din cauza unor probleme de construcţie.

Accesul maşinilor a fost întrerupt printr-un ordin al prefectului de Suceava, Sorin Popescu. Măsura a fost determinată de creşterea debitului râului Suceava, dar şi din cauză că podul prezintă o tasare de aproximativ 20-30 de centimetri la unul dintre piloni.

Pilon sub presiune

„Măsura fost luată pentru a se preveni eventualele evenimente negative. Circulaţia a fost deviată pe o altă rută”, a declarat prefectul Sorin Popescu.

Sub greutatea maşinilor şi sub presiunea apelor, pilonul ar putea ceda oricând, iar pasagerii din maşini riscă să ajungă în apele Sucevei. Circulaţia dinspre Siret spre Rădăuţi a fost deviată până la remedierea problemei pe ruta Ratoş-Bălcăuţi-Iacobeşti-Milişăuţi-Rădăuţi. 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a contractat deja un expert în construcţii pentru a evalua pagubele şi pentru a lua măsuri de redresare a podului.

Nici podul ce traversează localitatea Siret spre punctul de control vamal nu stă prea bine. Pentru a evita acidentele, prefectul a decis ca trecerea tuturor autovehiculelor grele să fie interzisă.

Citiţi şi: Suceava sub asediul apelor

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite