Noul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” are o avere impresionantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Popa, noul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava
Valentin Popa, noul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava

Noul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare" din Suceava, profesorul universitar doctor inginer Valentin Popa, o duce foarte bine din punct de vedere financiar.

Potrivit declaraţiei de avere publicată pe site-ul instituţiei în iunie 2011, în urmă cu doi ani Valentin Popa a plecat acasă lunar cu peste 5.000 de euro. Din activitatea la catedră, noul rector a strâns 219.778 de lei, în timp ce din alte activităţi independente, ca manager de proiect, i-au adus 48.720 de lei. Dacă Valentin Popa a strâns o mică avere numai din salariul de şef de catedră la Calculatoare şi Automatizări, soţia sa, de profesie inginer a fost remunerată pe parcursul anului 2010 cu ceva mai puţin de 6.000 de lei.

A împrumutat unui prieten 40.000 de euro

Din declaraţia de avere reiese că Valentin Popa este şi un om cu inimă largă, el împrumutându-i unui prieten suma de 40.000 de euro.

Alegerile incerte pentru funcţia de rector la Universitatea Suceava

Noul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare" din Suceava deţine şi trei conturi curente în lei, unde în iunie 2011 erau depuşi 20.289,45 de lei. Popa mai are pe numele său şapte depozite bancare, în care a adunat 193.055,34 de lei. Pe lângă aceste sume, Valentin Popa mai are 60.000 de lei depuşi în fonduri de investiţii sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare.

UPDATE VIDEO Un doctorand de la Universitatea Suceava, reţinut pentru pornografie cu minori

Casă de vacanţă, apartamente şi terenuri

Situaţia financiară a noul rector este completată cu o casă de vacanţă în localitatea Botuş, construită în anul 2010, dar şi două apartamente în municipiul Suceava, unul de 90 de mp şi celălalt de 25,91 mp. Valentin Popa mai deţine 33,33% dintr-o bucată de pământ intravilan de 3.600 de metri pătraţi în Mitocaş, dobândit prin cumpărare, teren pe care îl împarte cu soţia sa şi cu încă o persoană. Rectorul a moştenit 2.000 de metri pătraţi de teren agricol în localitatea Huşi şi mai deţine, prin cumpărare, jumătate dintr-un teren agricol de 5.542 de metri pătraţi situat în localitatea Botuş.

Potrivit declaraţiei de avere, Popa deţine şi două maşini, un Citroen şi un Peugeot, achiziţionate în 2005 şi 2006.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite