Alegerile incerte pentru funcţia de rector la Universitatea Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Popa este noul rector al USV
Valentin Popa este noul rector al USV

Valabilitatea scrutinului organizat la Universitatea „Ştefan cel Mare" din Suceava pentru funcţia de rector rămâne incertă până la publicarea rezultatelor şi expirarea termenului de contestaţii.

Chiar dacă alegerile au avut loc vineri şi se cunoaşte deja şi câştigătorul, ordinul ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, semnat pe 16 februarie şi trimis prin fax la USV o zi mai târziu, în plin proces electoral, a bulversat toate procedurile.

EXCLUSIV Alegerile de la Universitatea Tehnică reluate vinerea aceasta

Preşedinta Biroului Electoral din cadrul USV Suceava, Liana Pascariu, a precizat că ordinul buclucaş a fost respectat. „Pe lista electorilor a fost o singură persoană cu vârsta de pensionare împlinită şi această persoană nu a mai votat", a menţionat Liana Pascariu.

Deşi lucrurile par destul de clare, reprezentanţii Universităţii „Ştefan cel Mare" Suceava nu vor să anunţe noul rector, ci vor aştepta ziua de 22 februarie pentru publicarea rezultatelor oficiale, şi apoi încă 24 de ore pentru a afla dacă se depune vreo contestaţie.

După numărarea voturilor exprimate, noul rector este profesorul universitar doctor inginer Valentin Popa, care a reuşit să obţină 19 voturi în plus faţă de singurul său contracandidat, profesorul universitar doctor Aurel Burciu. 

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite