Liceeni admişi pe locuri fără taxă la Universitatea Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

42 de certificate de agrementare au obţinut participanţii la Concursul „Student pentru o zi“.La competiţie au luat parte 490 de elevi de clasa a XII-a din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi municipiul Paşcani.

Zeci de elevi de clasa a XII-a şi-au asigurat un loc fără taxă la Universitatea „Ştefan cel Mare“ Suceava (USV) participând la concursul regional „Student pentru o zi“. Au fost puse la bătaie 42 de certificate de agrementare în baza cărora premianţii vor fi admişi pe locurile fără taxă la specializarea dorită, în fruntea listei de admitere.

De asemenea, participanţii s-au bătut şi pentru cele câteva zeci de premii a căror valoare totală a trecut de suma de 25.000 lei. De precizat că la acest concurs au participat liceeni din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi municipiul Paşcani.
„La concursul Student pentru o zi, la secţiunea pentru elevii claselor a XII-a, s-au înscris la toate cele 13 discipline un număr de 563 elevi şi au participat efectiv 490 de elevi“, ne-a spus drd. Laura Blaj, asistent coordonator Concurs „Student pentru o zi“.

Dintre sutele de participanţi, au plecat acasă cu premii de 200 lei, 300 lei şi 400 lei, respectiv certificatele în baza cărora vor ocupa un loc fără taxă la USV în anul universitar următor circa 90 de liceeni. S-au acordat câte trei premii în bani şi câte trei certificate de agrementare pentru fiecare disciplină, şi anume română, engleză, germană, spaniolă, istorie, geografie, socio-umane, franceză, economie, biologie, informatică, electronică şi fizică. 

Unii au refuzat locurile fără taxă

Ocupanţii primelor trei poziţii din fiecare clasament au avut posibilitatea de a alege între premiile în bani sau certificatul de agrementare. În cazul în care locul fără taxă pus la bătaie a fost refuzat,  i-a fost oferit următorului din clasament. Potrivit Laurei Blaj, asistentul coordonator al proiectului, s-au ocupat toate cele 42 locuri de la buget, chiar dacă unii au ales banii, şi nu posibilitatea de a studia fără taxă la USV.  
„Am obţinut premiul I la limba română, dar nu vreau să studiez aici. Voi da admitere la Colegiul Francez de Drept din Bucureşti, specializarea Drept european şi Relaţii internaţionale. Aveam posibilitatea să ocup un loc fără taxă şi pentru că sunt olimpic internaţional, dar am refuzat“, ne-a spus Mihai Cîrjă, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, participant la concurs.

Având în vedere faptul că perioada de desfăşurare a concursului a fost de două săptămâni, probele având loc în weekend-uri, elevii participanţi şi profesorii însoţitori au avut ocazia să guste din viaţa de student. Au asistat la prelegeri ale cadrelor universitare, au servit prânzul la restaurantul USV, au vizitat campusul şi au participat la diverse activităţi recreative.

Citiţi şi: Suceava: Elevii de clasa a XII-a pot fi „Studenţi pentru o zi“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite