Suceava: Elevii de clasa a XII-a pot fi „Studenţi pentru o zi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

42 de concurenţi pot obţine un loc fără taxă la USV.

Universitatea „Ştefan cel Mare“ Suceava (USV) a dat startul înscrierilor pentru cea de-a IV-a ediţie a concursului regional „Student pentru o zi“, care se adresează liceenilor din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi municipiul Paşcani.


Pe lângă premiile puse la bătaie, concursul oferă elevilor de clasele a XI-a şi a XII-a oportunitatea de a experimenta viaţa de student, cu tot ce presupune aceasta. Astfel, elevii participanţi şi profesorii însoţitori vor fi invitaţi să viziteze campusul universitar, să asiste la o prelegere a unui cadru universitar, să servească masa de prânz la restaurantul USV şi să participe la diverse activităţi recreative alături de studenţi şi profesori universitari.

 
Premiile totale însumează peste 25.000 lei, la care se adaugă 42 de certificate de agrementare, ce permit admiterea pe locurile fără taxă la specializarea dorită, în fruntea listei de admitere, la unul dintre programele Universităţii“, a precizat conf. univ. dr. Mihai Dimian, coordonator concurs.

De asemenea, concurenţii care nu vor reuşi să obţină certificate de agrementare pot să participe la concursul de eseuri, care le oferă o nouă şansă pentru câştigarea unui loc fără taxă şi a unei burse de studii.


Elevii care vor să se înscrie la domeniile reale şi tehnice au termen limită data de 14 martie, iar cei care vor să-şi încerce şansa la disciplinele umane se pot înscrie până pe 21 martie. Concursul va avea loc în perioadele 19-20 martie şi 26-27 martie pentru elevii claselor a XII-a, iar pentru cei de clasa a XI-a în zilele de 21 şi 22 mai.


„Elevii noştri au participat în fiecare an. Au obţinut premii în special la Electronică-Automatizări şi avem absolvenţi care studiază la Universitate, ocupând locuri fără taxă în urma participării la acest concurs“, ne-a spus Dan Popescu, directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare“ Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite