Italian tâlhărit şi lăsat fără maşină de un sucevean din Frasin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost lăsat pe marginea drumului după ce tâlharul l-a dat jos din maşină
Bărbatul a fost lăsat pe marginea drumului după ce tâlharul l-a dat jos din maşină

Un cetăţean italian a reclamat Poliţiei din Câmpulung Moldovenesc că a fost furat de 1.000 de euro şi aruncat afară din propriul autoturism de un partener de afaceri din localitatea Frasin.

Incidentul a avut loc în zona comunei Vama, în urmă cu două zile. Cetățeanul italian Gaetano L. (43 ani), din Roma, a sesizat Poliţia în legătură cu faptul că autori necunoscuţi i-au sustras autoturismul înmatriculat în Italia.

Cercetările oamenilor legii au relevat că reclamantul a venit din Italia în România cu autoturismul personal, iar în Cluj-Napoca a luat legătura telefonic cu o persoană de origine română și pe care a cunoscut-o în Italia și căreia îi cunoștea doar prenumele, pentru a-i prezenta o ofertă de achiziţionare de fier vechi.

Cei doi și-au dat întâlnire în municipiul Cluj Napoca şi au plecat împreună spre Vama. „În Câmpulung Moldovenesc s-au oprit pentru a discuta la un hotel, după care cei doi s-au deplasat cu mașina înmatriculată în Italia și condusă de cetățeanul român spre comuna Vama. Ajunși la intersecția DN 17 cu DJ 176, au pătruns pe DJ 176, au rulat circa 600 metri, după care au oprit în dreptul a două persoane de sex masculin, moment în care conducătorul auto l-a împins pe cetățeanul italian afară din mașină“, se arată în comunicatul referitor la jaf al Poliţiei Suceava.

Cetăţeanul italian a identificat pe zăpadă lângă el telefonul mobil și portmoneul cu actele personale şi susţine că îi lipsea suma de 1.000 euro. Poliţiştii au găsit ieri maşina furată pe raza  oraşului Gura Humorului, condus de Radu T. din Frasin.

La audieri, conducătorul auto a declarat că a cumpărat maşina pentru suma de 2.500 euro de la GheorgheC., o cunoştinţă din Frasin. Acesta a recunoscut fapta comisă și modul în care a înstrăinat autoturismul. „A declarat că-l cunoştea pe cetăţeanul italian din luna august 2011, iar la 08.02.2012 l-a aşteptat pe acesta la aeroportul din municipiul Cluj, de unde au venit împreună spre oraşul Frasin, iar pe raza comunei Vama, pe fondul unei datorii mai vechi pe care cetăţeanul italian o avea la el, a oprit autovehiculul la împins pe acesta din autovehicul şi l-a abandonat“, se mai arată în comunicatul Poliţiei.

Un fals procuror de la Crimă Organizată care a păcălit o ieşeancă va sta după gratii

Suspectul fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care a dispus reținerea pentru 24 ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tâlhărie“, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Autoturismului a fost indisponibilizat la sediul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, în vederea continuării cercetărilor. C.Gheorghe a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Intră pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite