Un fals procuror de la Crimă Organizată care a păcălit o ieşeancă va sta după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Lucian R. (21 de ani) a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la doi ani de închisoare cu executare. Tânărul s-a dat drept procuror DIICOT şi a luat bani din conturile unei ieşence.

Sentinţa dată luni 31 octombrie de Judecătoria Iaşi nu este definitivă. Potrivit rechizitoriului, Nicoleta P. l-a cunoscut pe Andrei Lucian R. în primăvara anului 2009. Tânărul s-a prezentat ca fiind procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi fiu de fost secretar de stat.

Citiţi şi:

Casierul care juca poker online pe banii clienţilor a scăpat de puşcărie

Cumpărături cu bani falşi la Sfânta Parascheva UPDATE

Ulterior Andrei R. s-a mutat cu Nicoleta P. şi la puţin timp a început să-i ia din bani. Procurorii spun că, în iunie 2009 bărbatul i-a spus iubitei că sună alarma la maşină şi a coborât să o închidă. Însă a luat un portofel cu 1.400 de lei, a răvăşit câteva hârtii şi i-a spus femeii că hoţii i-au spart autoturismul, dar că va avea el grijă ca aceştia să fie prinşi. Procurorii susţin că, a doua zi Andrei R. i-a dat portofelul gol femeii spunându-i că i l-a recuperat un poliţist.

Ulterior, după ce a aflat PIN-ul cardului Nicoletei P. a început să-i ia bani din cont. Astfel, Andrei R. i-a plătit avansul pentru rochia de mireasă şi împreună cu ieşanca s-a distrat la mare. Potrivit procurorilor, Andrei R. i-a golit şi cardul mamei ieşencei şi i-a dus şi bijuteriile iubitei la amanet. Cu banii tânărul a dus-o pe Nicoleta P. în vacanţă la munte şi i-a spus că toate cheltuielile sunt suportate de DIICOT.

Tânăra a împrumutrat şi bani de la o prietenă pentru a-i da lui Andrei R.. Însă pentru că amica nu îşi mai primea banii a anunţat Poliţia. În urma unei anchete, procurorii l-au trimis în judecată pe tânăr pentru furt, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi înşelăciune.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite