Greva continuă la Suceava. Profesorii suceveni cer să se întâlnească cu Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii de sindicat ai profesorilor din Suceava i-au trimis ieri adresă prim-ministrului. Aceştia doresc să se întâlnească faţă în faţă cu premierul Emil Boc şi ministrul Educaţiei pentru a vedea ce se vor întâmpla cu salariile lor.

În cursul zilei de ieri sindicaliştii au înaintat o adresă prin care au solicitat o întâlnire cu Emil Boc şi cu ministrul Educaţiei. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că deşi toate aceste lucruri le-au fost aduse la cunoştinţă nu au primit niciun răspuns.

„Această lipsă de reacţie a dus la această situaţie, ca colegii noştri să nu-şi primească salariile”, a concis Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului Judeţean  „Spiru Haret” Suceava. În judeţul Suceava continuă greva cadrelor didactice, de miercuri aceştia au intrat în grevă generală. În momentul de faţă activitatea este blocată în mai mult de 50 de unităţi şcolare.

 Sunt şi profesori care au intrat în grevă de solidaritate faţă de colegii lor pentru o zi. „Nouă unităţi de învăţământ din zona Gura Humorului au intrat miercuri în grevă de solidaritate”, ne-a mai spus Dumitru Irimia.

Liderii de sindicat nu ştiu exact pentru ce perioadă vor rămâne în grevă cadrele didactice sucevene. „Astăzi avem o şedinţă de birou operativ şi încercăm să luăm o decizie dacă va mai continua greva sau dacă se suspendă pentru un timp”, a mai completat Dumitru Irimia.

Şcolile sucevene, blocate de grevă

De asemenea, profesorii sunt îngrijoraţi că la finalul semenstrului doi lucrurile vor  fi foarte grave. Toată această situaţia a pornit din cauza faptului că profesorii în loc să-şi primească salariile întregi pe luna februarie li s-au oferit procente de 25-50% din salariu.

Fondul de salarii pentru personalul din învăţământul suceavean este insuficient pentru a acoperi plata salariilor, Ministerele Finanţelor şi Educaţiei spunând că nu sunt bani în cont. Varianta propusă de autorităţile locale pentru rezolvarea situaţiei constă în transferul sumelor de bani necesare din trimestrul patru în trimestrul unu.

Suceava: Profesorii au refuzat salariile ciopârţite

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite