Fost şef al Vămii Siret, condamnat pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Cazacincu, fost şef al Vămii Siret
Radu Cazacincu, fost şef al Vămii Siret

Radu Cazacincu, fost şef al Vămii Siret, a fost condamnat de Tribunalul Suceava la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi un alt fost vameş, Mihai Viorel Lohaza. Acesta va avea de executat trei ani de puşcărie, fiind găsit vinovat pentru două fapte de abuz în serviciu şi una de cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie Suceava care au instrumentat dosarul celor doi lucrători vamali, faptele s-au petrecut în cursul anului 2008, iar Cazacincu şi subalternul său au fost înregistraţi telefonic.

Ford Mondeo "tunat" pentru contrabandă, confiscat la Siret FOTOGALERIE

„Radu Cazacincu a pretins şi primit de la lucrătorul vamal Lohaza Mihai Viorel produse cosmetice în valoare de 101 euro şi o ladă de whisky în valoare de 66 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi în scopul nesancţionării disciplinare a acestuia“, au explicat procurorii faptele de trafic de influenţă, respectiv cumpărare de influenţă.

Soluţia Tribunalului Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţele superioare.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite