Extrădarea lui Pușcașu, amânată din nou de judecătorii suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După niște replici contradictorii dintre procuror și judecător, instanța a hotărât să amâne procesul pentru data de 1 martie.

După ce săptămâna trecută Institutul de Medicină Legală Iași a decis că Vasilică Pușcașu poate fi extrădat cu un echipaj de ambulanță cu medic fără ca viața să îi fie pusă în pericol, deoarece starea sa de sănătate nu reprezintă o urgență absolută, ieri judecătorii Curții de Apel Suceava au amânat din nou procesul.

Afaceristul Vasile Pușcașu, săltat de mascați în baza unui mandat european de arestare

Motivul nepronunțării vine după ce avocații lui Pușcașu au cerut ca statul austriac să ofere garanții că bărbatul poate fi tratat acolo în regim de detenție. Cu toate că procurorul a explicat că aceste garanții au fost date și a cerut în mod imperativ ca instanța să pună în aplicare mandatul de extrădare al suceveanului, judecătorul i-a răspuns ironic procurorului, "Cum vreţi să predăm cetăţenii români pe targă sau morţi?". Instanța a amânat termenul pentru data de 1 martie și a cerut medicilor din Spitalul Județean Suceava să transmită care este starea de sănătate a lui Pușcașu în prezent.

Suceveanul este acuzat că pe 1 şi 7 aprilie 2005, împreună  cu o femeie rămasă deocamdată neidentificată, au pătruns în sediile a două bănci din localităţile Klagenfurt şi Leobersdorf. Aici i-au ameninţat pe angajaţi cu un pistol şi le-au cerut să predea toţi banii. În urma jafurilor, Vasilică Puşcaşu a plecat cu aproximativ 335.000 de euro.

Afaceristul sucevean acuzat de jafuri cu mână armată în Austria, arestat la Bucureşti

Dacă în Austria este considerat un tâlhar periculos, în România acesta pozează într-un afacerist onest, având relaţii de afaceri inclusiv cu Primăria Suceava.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite