Două centre de permanenţă inaugurate până la sfârşitul lunii în judeţul Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba de oraşul Vicovu de Sus, unde autorităţile au alocat deja bani pentru dotări, şi de Broşteni, unde trebuie rezolvată problema medicilor care să deservească viitorul centru de permanenţă. În municipiul Suceava nu se mai aude nimic de centrul promis în cartierul Burdujeni.

Pană la sfârşitul lunii iulie, în judeţul Suceava se va deschide un centru de permanenţă. Este vorba de oraşul Vicovu de Sus, unde autorităţile au alocat deja bani pentru dotări. Potrivit directorului DSP Suceava, doctorul Ludovic Abiţei, în scurt timp şi în Broşteni se va deschide un centru, după ce se va rezolva problema medicilor care să-l deservească.

Administraţia locală din Vicovu de Sus va pune la dispoziţie clădirea în care să funcţioneze unitatea medicală, dar a prevăzut în buget şi fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală. Şapte medici vor deservi centrul de permanenţă de la Vicov.

Chiar ei au venit la noi să ne ceară să-i ajutăm. Au spus că se ocupă ei de tot, iar de la noi au nevoie de consiliere juridică pentru contractele pe care urmează să le încheie. Am început deja procedura de achiziţionare a două seturi de aparatură de urgenţă“, a declarat Ludovic Abiţei, directorul DSP Suceava.
 
Pentru inaugurare imediată este în calcule şi centrul de permanenţă de la Broşteni, pentru care există deja o clădire, iar Primăria a dat banii de aparatură. Problema rămâne cea a medicilor. „Avem trei medici dispuşi să lucreze acolo, dar numărul minim este de cinci. Am mai avea un medic de la Crucea, dar ar mai trebui să aducem unul din zona Ostra – Stulpicani şi nu ştim dacă acceptă şi în ce condiţii“, a mai spus Ludovic Abiţei.

În municipiul Suceava nu se mai aude nimic de centrul de permanenţă pe care primarul Ion Lungu l-a promis în cartierul Burdujeni. Doctorul Ludovic Abiţei a declarat că nu a primit nicio informare din partea Primăriei şi se pare că nu au fost cuprinse fonduri pentru dotarea unităţii medicale. Şi la Solca, oraşul rămas fără spital, situaţia este aceeaşi. „Cei de la Solca ne-au lăsat la sediul de speranţă. Primăria s-a degrevat total de posibilitatea de a dota acel centru“, a mai spus Ludovic Abiţei.

Citiţi şi: Depresia aglomerează Secţia de Psihiatrie din Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite