Diagnostic pentru Termica Suceava: 70 de milioane de euro înghiţite de mamutul industrial aflat în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preconizata închidere a societăţii de termoficare din Suceava pentru a face loc unei alte firme de profil a stârnit nemulţumirea angajaţilor SC Termica SA, care au încercat să schimbe decizia luată la Primărie.

După ce acum câteva săptămâni au organizat un miting în faţa Primăriei Suceava pentru a-şi exprima nemulţumirile, salariaţii, prin intermediul sindicaliştilor, s-au aşezat la masa tratativelor prin care speră să oprească demersurile de închidere a societăţii.

Termica Suceava rămâne fără cărbune din cauza gerului

„Termica mai are acum 300 şi ceva de salariaţi care nu mai au nici o alternativă. Avem mandat de la colegii noştri că dacă nu ajungem la un numitor comun în privinţa sorţii Termica şi a salariaţilor de acolo, să organizăm proteste noi la primărie“, a fost declaraţia lui Iordănel Secrieru, liderul sindicatului Prometeu, din cadrul Termica Suceava.

În replică, Ion Lungu, primarul Sucevei, a precizat că administraţia locală nu mai poate ţine pe linie de plutire societatea, iar sumele care au fost direcţionate în ultimii ani pentru funcţionarea Termica SA sunt extrem de mari.

„Cele mai mari sume alocate din bugetul primăriei în toţi aceşti ani, peste 70 de milioane de euro, au mers la Termica. Nu putem să băgăm Primăria în faliment, doar ca să trăiască Termica. Dacă Primăria dă faliment, s-a dus şi Termica. Nu putem pompa acolo toţi banii din buget şi să nu mai facem nimic altceva în oraş", a spus Ion Lungu.
Discuţia de o oră şi jumătate dintre cele două părţi nu s-a finalizat cu nimic concret, motiv pentru care discuţiile vor continua şi săptămânile următoare.

Primăria Suceava a anunţat că până cel târziu în 2013 va fi construită o nouă centrală care va furniza căldură şi apă caldă în locuinţele racordate la reţeaua centralizată a oraşului, iar actuala societate de profil va fi închisă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite