Termica Suceava rămâne fără cărbune din cauza gerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termica Suceava
Termica Suceava

Gerul persistent din ultimele trei săptămâni a făcut ca stocurile de cărbune pe care Termica Suceava le avea să se diminueze considerabil.

Pentru a asigura căldura şi apa caldă pentru toţi consumatorii racordaţi la sistemul centralizat al oraşului, reprezentanţii societăţii de termoficare au suplimentat consumul de cărbune.

"La Termica sunt puse în funcţiune ambele grupuri de producţie. Se depun eforturi mari pentru asigurarea căldurii şi apei calde în tot oraşul, în această perioadă dificilă. În acelaşi timp, consumul a crescut foarte mult, atât la populaţie, cât şi pe partea de curent electric, produs în cogenerare, pentru că există o lipsă acută de producţie la nivel naţional", a explicat primarul Sucevei Ion Lungu.

Ca urmare, stocurile de cărbune mai ajung doar până la finele lunii martie. Pentru a asigura furnizarea căldurii şi a apei calde şi în luna aprilie ar mai fi nevoie de 15-25 de tone de huilă.

Un mort și 62 de persoane fără adăpost, victimele gerului de la Suceava

Conducerea Termica Suceava a început deja să facă demersuri pentru a suplimenta stocul de cărbune. Între timp, Primăria Suceava a virat 2,5 milioane de lei în conturile societăţii de termoficare, bani necesari pentru plata cărbunelui achiziţionat în toamnă, dar şi pentru materia primă care urmează să fie cumpărată în perioada următoare.

Intră pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite