Cod portocaliu de ger, în următoarele cinci zile la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis azi, 30 ianuarie, o avertizare de Cod portocaliu de ger pentru cea mai mare parte a ţării, valabilă până pe 3 februarie. Suceava şi celelalte judeţe din Moldova sunt vizate de scăderea şi mai drastică a temperaturilor.

Potrivit meteorolgilor, temperaturile minime se vor încadra, în general, între -27 grade Celsius şi -17 grade Celsius, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a dispus primarilor din județ să asigure la nivelul localităţilor instituirea serviciului de permanenţă, asistenţă pentru persoanele fără adăpost, bătrâni, bolnavi, persoane cu dizabilităţi, să acorde o atenţie maximă la asigurarea funcţionării corespunzătoare a serviciilor publice de producere şi furnizare a agentului termic pentru încălzirea locuinţelor şi a instituţiilor publice (şcoli, creşe, grădiniţe, unităţi sanitare), de alimentare cu energie electrică, apă, gaz metan şi salubrizare.

Vezi și:

Angajatorii suceveni, atenționați de prefect să nu își țină angajații în frig

Polițiștii de la Serviciul Rutier, în căutarea zonelor cu polei

De asemenea, prefectul a cerut sprijinirea activităţii echipelor de intervenţie ale agenţilor economici ce deţin reţele utilitare de: termoficare, apă, gaz, electrice, telefonie pentru asigurarea continuităţii şi funcţionării sistemului de termoficare, alimentare cu apă, gaz, energie electrică şi de  telecomunicaţii, dar și crearea condiţiilor pentru asigurarea asistenţei de specialitate la urgenţele medicale pe întreg teritoriul localităţilor.

"Prefectul Sorin Arcadie Popescu solicită furnizorilor de utilităţi publice ca, în perioada cu temperaturi extreme, să urmărească cu prioritate asigurarea continuităţii furnizării utilităţilor de energie electrică, gaze naturale şi  apă potabilă, astfel încât populaţia să nu fie afectată în nici un fel, iar in situaţia apariţiei unor avarii în sistemele de distribuţie, să se intervină cu maximă operativitate", a declarat Monica Tătaru, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite