Angajatorii suceveni, atenționați de prefect să nu își țină angajații în frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii au obligația să le ofere oamenilor care lucrează în aer liber ceai cald, să le dea pauze mai dese sau chiar să întrerupă munca.

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, atenţionează angajatorii că, în perioadele cu temperaturi scăzute extreme, trebuie să asigure măsuri minimale, pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber.

Angajații au dreptul să primească, conform legii, ceai fierbinte în cantitate de 0,5 - 1 litru/persoană/schimb, să beneficieze de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător, să li se alterneze programul de lucru, exterior-interior și să le fie asigurat echipamentul individual de protecţie.

"Angajatorii care nu pot asigura aceste condiţii, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, pot reduce duratei zilei de lucru sau întrerupe colectiv lucrul cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale", a declarat Sorin Arcadie Popescu, prefectul Sucevei.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite