Citește aici totul despre clasele pregătitoare din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 40.000 de copii suceveni vor fi în anul următor în clasa I și clasa pregătitoare
Aproximativ 40.000 de copii suceveni vor fi în anul următor în clasa I și clasa pregătitoare

În clasa pregătitoare vor fi înscriși toți copiii în vârstă de 6 ani împliniţi până la 1 septembrie 2012, dacă nu au frecventat grupa pregătitoare, precum şi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 decembrie 2012, însă numai cu solicitarea scrisă a părinţilor, a tutorilor şi a susţinătorilor legali.

În clasa I vor fi înscriși toți copiii în vârstă de 7 ani şi copiii în vârstă  de 6 ani împliniţi până la data începerii anului şcolar, dacă aceştia au frecventat grupa pregătitoare, şi dacă există solicitarea scrisă a părinţilor. 

Atât pentru clasa I, cât şi pentru clasa pregătitoare, părinţii, tutorii sau reprezentanţii legali se vor adresa pentru înscrierea copiilor, unei școli primare. Părinții suceveni pot beneficia și de un site unde pot verifica unde dacă micuții lor sunt înscriși la școala dorită. Inspectorarul Școlar Județean Suceava a realizat un site de centralizare şi monitorizare a înscrierilor  de către fiecare unitate şcolară, www.isjsuceava.ro. Pe acest site, diferit de site-ul oficial al instituţiei, funcţionează o platformă pe care se pot vizualiza, toţi copiii care au fost înscrişi în grădiniţe (0-6 ani) şi şcoli (6-7 ani, clasă pregătitoare şi clasa I), prin accesarea link-ului înscrieri.

"Programul informatic creat reprezintă un soft complex şi permite identificarea copiilor înscrişi, inclusiv de către părinţi, după CNP. Avantajul  oferit de acest program pentru unităţile şcolare şi  I.S.J. constă în principal în semnalarea şi corectarea unor erori provenite din înscrieri simultane la mai multe unităţi şcolare", a declarat Petru Carcalete, inspectorul șef al IȘJ Suceava.

Mii de elevi și preșcolari suceveni stau acasă din cauza vremii

Pentru învăţământul preşcolar au fost IȘJ Suceava a propus formarea a 915 grupe cu 19.907 copii, faţă de anul curent, în care au fost aprobate şi funcţionează 983 de grupe, cu 24.055 copii. În învăţământul primar, având în vedere înfiinţarea clasei pregătitoare şi a clasei I, în condiţiile noii Legi a educaţiei, au fost propuse 1.842 clase, cu 39.915 elevi, comparativ cu situaţia din anul şcolar 2011-2012, de 1.628 clase, cu 31.172 elevi.

Telescop-gigant pentru elevii suceveni

Special pentru clasa pregătitoare, au fost propuse, conform estimărilor, 277 clase pentru 5.237 elevi, având în vedere funcţionarea cu o medie de 18 elevi/clasă. În clasa I, 354 de clase vor acoperi necesarul frecventării de către 6.607 elevi, conform estimărilor, faţă de anul curent, în care funcţionează 401 clase cu 7.799 elevi.

Școlarizarea copilului se poate face şi în altă unitate de învăţământ decât cea la care este arondat domiciliul, dacă părintele solicită acest lucru, în limita locurilor disponibile la acea unitate de învăţământ.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite