Cavalerii au intrat în Cetatea de Scaun a Sucevei FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi, la ora 16.45 este programat primul turnir din cadrul Festivalului de Artă Medievală. Cavaleri călare se vor lupta cu săbii și lănci sub privirile încântate ale spectatorilor. De asemenea, pe parcursul zilei vor avea loc diferite activități cu specific medieval.

Aseară târziu, în jurul orei 23.00, toți cei peste 200 de participanți la ediția din acest an a Festivalului Medieval de Artă au intrat în Cetatea de Scaun a Sucevei, după o defilare pe străzile Sucevei de mai bine de două ore.

image

Cavalerii, domnișoarele, actorii și muzicanții au fost admirați pe tot parcursul drumului lor de sute de suceveni care i-au așteptat în stradă cu zecile de minute sau mai mult.

image

Pe drumul spre Cetatea de Scaun, casa lor timp de patru zile, participanții la festival au făcut spectacol și i-au invitat pe toți cei pe care i-au întălnit să vină să-i vadă în spectacol.

image

Azi, la ora 16.45 este programat primul turnir din cadrul Festivalului de Artă Medievală. Cavaleri călare se vor lupta cu săbii și lănci sub privirile încântate ale spectatorilor. La ora 17.30, în curtea interioară a Cetăţii de Scaun va avea loc deschiderea oficială a celei de-a cincea ediţii a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare“ Suceava. Pe tot parcursul zilei vizitatorii vor avea de ales între şcoli de dans, piese de teatru pentru copii, şcoala de tir şi ateliere de lupte şi turniruri.



Inedit va fi concursul de supravieţuire „O noapte în cetate“. Toate evenimentele sunt inspirate din documentele istorice oficiale studiate de specialişti din cadrul Complexului Muzeal Bucovina. Astfel, timp de patru zile, va fi reînviată atmosfera Sucevei medievale.

image



Preţul unui bilet de intrare în Cetatea de Scaun în perioada Festivalului de Artă Medievală va fi 6 lei pentru adulţi, iar în cazul copiilor, pensionarilor şi studenţilor biletul va costa doar 2 lei.

image

Citiți și: Cetatea Sucevei, în ţinută medievală şi admirată de turişti străini FOTO

Aer medieval de 220 de mii de lei la Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite