Bibliotecarii suceveni instruiţi de experţii APIA pentru a-i ajuta pe agricultori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu acest an, agricultorii vor putea învăţa să se folosească de tehnologie pentru a solicita finanţare pentru agricultură, accesând online programele de finanţare pentru agricultură în bibliotecile publice sucevene incluse în Programul Biblionet.

Astăzi, 16 februarie, începând cu ora 10.00, Biblioteca Bucovinei organizează, împreună cu APIA Suceava, o sesiune de instruire şi informare pentru bibliotecarii din bibliotecile publice incluse în Programul Biblionet. În acest fel, aceştia sunt instruiţi de către experţii APIA pentru a oferi agricultorilor informaţiile necesare completării cererilor pentru subvenţii. În prezent, la nivelul judeţului Suceava, funcţionează un număr de 51 biblioteci publice, care asigură accesul gratuit la internet, folosind echipamentele donate prin Programul Biblionet, în fiecare din aceste biblioteci existând un număr variabil între 4-8 calculatoare.

Vezi și:

Bibliotecă şi sală de spectacole la cazinou în Vatra Dornei

Jocuri video la bibliotecă pentru elevii suceveni

Această măsură vine în sprijinul agricultorilor, care vor avea posibilitatea de a solicita, respectiv primi informaţiile în bibliotecile publice locale, economisind timp şi bani, oferind totodată şansa administraţiei publice locale să ajute fermierii, iar bibliotecile, să se facă utile comunităţii. “Pentru bibliotecari, promovarea acestui nou tip de activitate, strâns legată de nevoile comunităţii locale, este o oportunitate deosebită de a veni în mod real în sprijinul cetăţenilor din localitate, de a diversifica serviciile pe care biblioteca publică le pune la dispoziţia cetăţenilor, de a conferi bibliotecii publice noi valenţe, aflate în consonanţă cu spiritul vremurilor moderne”, a declarat Gabriel Cărăbuș, managerul Bibliotecii Bucovina “I.G. Sbiera” Suceava.

Protocolul de colaborare a fost încheiat la finele anului trecut, pe o perioadă de doi ani, de către directorul general APIA, Florin Marius Faur și de către directorul Programului Biblionet Romania, Paul-Andre Baran. Prin acest protocol, părţile semnatare îşi propun facilitarea accesului la aplicaţia IPA online al fermierilor prin accesarea Internet-ului în cadrul bibliotecilor publice, precum si creşterea capacităţii bibliotecarilor de a-şi exercita cunoştinţele dobândite prin intermediul Programului Biblionet şi ale unor instruiri realizate de către experţii APIA în vederea accesării si utilizării aplicaţiei IPA online.

Intră pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite