Jocuri video la bibliotecă pentru elevii suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava  a inaugurat săptămâna aceasta un nou serviciu destinat în special elevilor, ce va funcţiona în cadrul Secţiei Împrumut pentru Copii.

Acest  nou serviciu este parte a Proiectului ,,PLAY A GAME @ BIBLIOTECA.TA”  finanţat de către Centrul Mortenson  pentru Programe Internaţionale al Universităţii  din Illinois (SUA) prin organizaţia nonprofit «Electronic Information for Libraries» (EIFL)  Italia și ANBPR .

Proiectul este implementat în patru biblioteci publice din ţară şi îşi propune folosirea jocurilor video de către adolescenţi pentru petrecerea timpului liber şi socializare. Din bugetul alocat bibliotecii judeţene,  respectiv 6.000 lei, s-au  achiziţionat console wii, xBox360, TV, accesorii, jocuri şi câteva piese de mobilier pentru a crea un spaţiu plăcut şi atrăgător.

Reprezentanţii bibliotecii îşi doresc să ofere un serviciu de recreere şi socializare modern adolescenţilor din instituţiile de învăţământ, să îi atragă în bibliotecă şi implicit să crească cu 10% numărul de vizite ale acestei categorii de public.

"Împărtăşirea experienţei  acestui proiect cu ceilalţi bibliotecari din ţară, prin crearea de exemple de bune practici, va avea ca rezultat înfiinţarea de noi servicii în bibliotecile publice şi va conduce la creşterea importanţei acestei instituţii în comunitate", a spus Gabriel Cărăbuş, managerul bibliotecii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite