Şefa de la Achiziţii Publice aruncă bomba: Suceava nu şi-a licitat deszăpezirea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Trăilă susţine că 13 judeţe ar putea să nu fi încheiat contracte de deszăpezire.
Cristina Trăilă susţine că 13 judeţe ar putea să nu fi încheiat contracte de deszăpezire.

Cristina Trăilă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că 13 judeţe nu apar în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice cu contracte pentru serviciile de deszăpezire, printre care și Suceava.

Cele 13 judeţe sunt: Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Neamţ, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vaslui.

"Faptul că aceste judeţe nu apar cu contracte poate să însemne fie că au atribuit lucrările de deszăpezire fără să ne transmită anunţurile de atribuire, fie că nu au contracte de deszăpezire, fie că alte entităţi judeţene au încheiat astfel de contracte", a precizat şefa ANRMAP.

FOTO Contractul de deszăpezire a Sucevei, secret de stat

În perioada imediat următoare, Autoritatea va demara controale în cele 13 judeţe, iar dacă se va dovedi că nu a fost respectată legea, consiliile judeţene riscă amenzi de maximum 100.000 lei, iar companiile care au executat deszăpeziri fără a încheia formalităţile necesare riscă anularea contractelor.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite