8 Martie sărac pentru suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fir de trandafir poate fi cumpărat cu 5 lei. Florăresele spun că deşi au scăzut preţul la jumătate faţă de anul trecut  tot  nu au vânzare.

Dacă pentru sucevence 8 Martie e ziua în care simt cel mai mult că sunt îndrăgite, când bărbaţii le răsfaţă cu flori şi cadouri, pentru florărese această zi ar trebui să reprezente o gura de aer în bugetul familiei. Nu acelaşi lucru s-a petrecut şi în acest an.


„Nu prea avem vânzare, faţă de anul trecut ne-au scăzut vânzările cu mai mult de 50%. Dacă înainte vindeam câte cinci şase buchete de flori unei singure persoane, acum oamenii cumpără câte un buchet cel mult două“, ne-a declarat Angela Satuha, vânzătoare de flori.


Florăresele spun că persoanele care cumpărau cel mai mult anii trecuţi produsele lor erau bugetarii, care acum nici nu se mai apropie de tarabe. „Aveam clienţii noştri fideli pentru această perioadă din spital, poliţie sau din universitate, dar anul acesta n-au mai venit“, a completat Angela Satuha.

Au redus preţurile la jumătate

Comercianţii spun că au scăzut preţurile pentru a avea vânzare şi tot rămân cu marfa pe tarabă. Potrivit acestora anul trecut un fir de trandafir se vindea cu 10 sau 11 lei, iar acum costă 5 lei. Garoafele costă 2,5 lei firul, iar anul trecut puteau fi cumpărate cu 8 lei. Zambilele costă acum între 1 şi 3 lei bucheţelul, însă anul trecut erau între 3 şi 5 lei. „Anul trecut până la ora asta aveam vândut de 400-500 de lei, iar acum dacă am scos 180 de lei. Noi am scăzut preţul dar tot greu merge“, ne-a declarat ieri la prânz Nicoleta Tănase, vânzătoare de flori în vârstă de 29 de ani.

Sucevenii consideră că preţurile florilor sunt mari şi spun că din bugetul actual îşi permit să aloce puţini bani pentru atenţii. „Sunt destul de scumpişoare. Am cumpărat un singur fir de trandafir, suntem bugetari şi nu avem bani. Altfel se sărbătorea înainte 8 Martie“, ne-a declarat Dinu Cojoc, asistent la Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Citiţi şi: Mărţişoarele ignorate de suceveni

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite