Mărţişoarele ignorate de suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că au preţul de 50 de bani sau de cinci lei,  mărţişoarele nu îşi găsesc locul în buzunarul sucevenilor.

Comercianţiii de mărţişoare se plâng că anul acesta stau foarte prost cu vânzările.Cu toate că şi-au ales cele mai bune zone din oraş pentru a-şi vinde produsele oamenii spun că foarte mulţi suceveni se opresc şi doar întreabă care este preţul. Comparativ cu anii trecuţi potrivit acestora vânzările au scăzut cu aproape 50%.

Am scos pe piaţă mărţişoarele de zece zile şi de abia luni am început să vindem. Sâmbătă şi duminică când ne aşteptam ca oamenii să cumpere a mers foarte prost. Fac acest lucru de cinci ani de zile şi acum merge cel mai greu”, ne-a declarat Edit Tofalvi, comerciant de mărţişoare care a venit tocmai din Harghita.

Vânzările comercianţilor au fost afectate şi de vremea rea, a nins şi a fost foarte frig. ”Pentru mine 1 martie e ultima zi când mai stau cu mărţişoarele pe piaţă, mă gândesc chiar să renunţ la această afacere”, ne-a mai spus Edit.

Sucevenii susţin că mărţişoarele care se găsesc pe piaţă nu mai sunt cele tradiţionale şi plus de asta sunt şi destul de scumpe. „La mine cel mai ieftin mărţişor costă 50 de bani dar am şi mai scumpe la doi lei. Cel mai bine se vând cele făcute manual”, ne-a spus Carmen Roboteanu, vânzătoare de mărţişoare.

Fie că au preţul de 50 de bani sau de cinci lei,  mărţişoarele nu îşi găsesc locul în buzunarul nostru. „Sunt cam scumpe pentru noi având în vedere că ăştia au tăiat salariile. Pe lângă faptul că o să cumpărăm mărţişoare pe lângă ele trebuie să mai luăm şi altceva pentru persoanele apropiate”, ne-a declarat Adriana Corduneanu, operator calculator.

Sunt şi suceveni care consideră că preţurile acestor produse nu sunt mari şi şi-au alocat bani din buget pentru a le cumpăra celor dragi. „Preţurile sunt destul de bune. Deocamdată am cumpărat de 10 lei”, ne-a spus Iuliana Cazacu, muncitor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite