82.000 de suceveni se vor hrăni cu alimente de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare beneficiar, persoane încadrate la venitul minim, cu pensii mai mici de 400 de lei, şomeri aflaţi în plată şi persoanele cu handicap grav neinstituţionalizate, are dreptul la 13 kilograme de făină albă, nouă kilograme de făină de porumb, opt kilograme de orez, 1,6 kilograme de paste făinoase, un kilogram şi jumătate de lapte praf şi un kilogram de biscuiţi.

Începând de săptămâna viitoare, alimentele acordate gratuit de Uniunea Europeană vor fi distribuite sucevenilor cu venituri mici din Suceava şi Fălticeni.

Până la finalul anului vor primi aceste ajutoare toţi sucevenii din judeţ, urmând a fi acordate, în total, 2.888 de tone de produse alimentare. Fiecare beneficiar are dreptul la 13 kilograme de făină albă, nouă kilograme de făină de porumb, opt kilograme de orez, 1,6 kilograme de paste făinoase, un kilogram şi jumătate de lapte praf şi un kilogram de biscuiţi.

Beneficiari sunt persoanele încadrate la venitul minim, cu pensii mai mici de 400 de lei, şomerii aflaţi în plată şi persoanele cu handicap grav neinstituţionalizate. 

Anul trecut, la nivelul judeţului Suceava numărul beneficiarilor a fost mai mare, de 93.190 persoane, care au primit 1.323 tone de făină albă, 654 tone de mălai, 333 tone de paste făinoase, 126 tone de biscuiţi, 121 tone de zahăr şi 108 tone de lapte praf.

Citiţi şi: Singurul centru de noapte pentru persoanele fără adăpost din Suceava riscă să se închidă

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite