Suceava: Profesorii intră din nou în grevă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia a fost luată azi, după ce o adresă de la Primărie şi Ministerul Finanţelor le cere şcolilor să calculeze salariile după OUG 41, ceea ce înseamnă lefuri cu circa 30% mai mici, pentru că astfel nu s-ar lua în calcul hotărârile judecătoreşti pe care le au profesori.

UPDATE ora 14.30: Profesorii suceveni au revenit în mare parte la ore azi, crezând că îşi vor primi salariile, aşa cum le-a fost promis la finalul săptămânii trecute, de către preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Chiar dacă orele s-au desfăşurat normal azi în unităţile şcolare în care s-a sistat greva, de mâine acţiunile de protest vor fi reluate.

A venit o adresă în şcoală prin care ni se cere să calculăm necesarul pentru salariile pe luna februarie după ordonanţa 41, care este neconstituţională. Asta înseamnă să luăm salariile fără să se ţină cont de acele hotărâri judecătoreşti pe care le-am obţinut. Profesorii au semnat că de mâine intră din nou în grevă”, ne-a spus Costică Costan, liderul sindical al Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava.  

Citeşte şi: Profesorii suceveni au cerut în stradă demisia lui Funeriu (FOTO)

Şcolile sucevene, blocate de grevă

100 de profesori suceveni participă la mitingul de la Bucureşti

Profesorii suceveni nu s-au lasat păcăliţi de promisiunea că astăzi îşi vor primi salariile pentru luna februarie pe card şi au hotărât să nu revină la şcoală până ce nu văd banii în cont.

Aproximativ 100 de dascăli s-au deplasat astăzi la Bucureşti pentru a participa la mitingul de la Ministerul Educaţiei în speranţa că ministrul Funeriu le va rezolva problema salariilor.

Aceştia sunt hotărâţi să îngheţe anul şcolar dacă situaţia nu revine la normal.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite