Slobozia: Vameşul-şef Scrioşteanu este domn la malul mării peste o moşie impresionantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arestat miercuri dimineaţa, alături de alte 27 de persoane, în dosarul şpăgilor din portul Constanţa, controversatul Ionuţ-Marius Scrioşteanu (42 de ani), şeful Biroului Vamal Slobozia, acuzat de luare de mită, atrage atenţia prin averea şi acuzaţiile de luare de mită care i se aduc şi mai puţin prin lupta anticorupţie.

Fostul adjunct al Vămii Port Constanţa, deţine, potrivit declaraţiei de avere, două terenuri intravilane în Constanţa, în suprafaţă de 245 şi, respectiv, 48 de metri pătraţi, terenuri achiziţionate în 2004 şi 2007, precum şi o casă de 131 de metri pătraţi, construită în 2007. De asemenea, şeful Biroului Vamal Slobozia are un autoturism Mazda 2 şi o motocicletă Honda, ambele din 2008.

În acelaşi an, a contractat şi două credite, unul de 260.000 de franci eleveţieni, scadent în 2033, şi un altul de 20.000 de lei, scadent în 2013. Totodată, Ionuţ-Marius Scrioşteanu a împrumutat, în nume personal, două persoane, cu câte 20.000 de euro fiecare, şi deţine şi 20% din acţiunile SC Construct Provider SRL, fiecare dintre acestea fiind cotată la 80 de lei.

Conform declaraţiei de avere, familia Scrioşteanu are un venit anual de aproximativ 80.000 de lei, la care contribuie capul familiei, Ionuţ-Marius, cu 36.400 de lei (venituri obţinute din funcţiile de director executiv al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Ialomiţa şi profesor la Universitatea de Marină Civilă din Constanţa) şi soţia, Ana-Norina, cu 43.200 de lei, venituri anuale încasate ca medic stomatolog.

CITIŢI SI: ŞEFUL VĂMII SLOBOZIA, ARESTAT PENTRU LUARE DE MITĂ

„Făcea naveta zilnic“


Dacă declaraţiile arată un Scrioşteanu destul de activ, nu acelaşi lucru reiese şi din poziţia adoptată de unii dintre colaboratorii instituţiei ale cărei frâie au fost în mâinile lui Scrioşteanu până ieri. Astfel, instituţiile care, de-a lungul timpului, au colaborat cu Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale (D.J.A.O.V) Ialomiţa spun că, de cele mai multe ori, Scrioşteanu nu se implica în acţiunile derulate, ci îi lăsa locul adjunctului Christian Gudu.

„De când a fost instalat șef al Autorității Vamale Ialomița, nu cred că l-am văzut mai mult de o dată sau de două ori, iar asta s-a întâmplat numai pe la ședințele de la Prefectură. Nu l-am întâlnit la nicio acțiune de-a noastră, mai des mă întâlneam cu adjunctul lui, domnul Gudu. Știam că vine destul de rar la Slobozia, el fiind din Constanța, de unde făcea naveta zilnic“, spune Petre Țenea, șeful Gărzii Financiare Ialomița.

Adjunctul (D.J.A.O.V) Ialomiţa, Christian Gudu, cel care a preluat conducerea instituţiei, după arestarea lui Ionuţ-Marius Scrioşteanu, nu a fost de găsit pe parcursul zilei de miercuri.

Citiţi mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ Slobozia de astăzi !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite