Șeful Vămii Slobozia, arestat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ-Marius Scrioşteanu, şeful Biroului Vamal Slobozia, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de luare de mită şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Scrioşteanu este cercetat penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie alături de alte 29 de persoane pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu activităţile de import – export de mărfuri provenite din afara graniţelor Uniunii Europene desfăşurate prin birourile vamale de pe raza Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (D.R.A.O.V.) Constanţa.

28 dintre inculpaţi au fost arestaţi preventiv în această dimineaţă, după mai bine de 16 ore de audieri şi pledoarii ale avocaţilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar o a 29-a persoană a primit mandat de arestare în lipsă. Cercetat în acest caz, senatorul PDL Mircea Banias nu are voie să părăsească ţara.

Concret, Ionuţ-Marius Scrioşteanu este acuzat că, la mijlocul lunii februarie, a primit de la Dragoş-Iulian Tudoran, asociat al firmei S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanţa, suma de 5.700 de dolari, pentru a încheia în mod ilegal şase operaţiuni de tranzit la Biroul Vamal Slobozia.

Gruparea „Containerul“

În acelaşi dosar, alături de şeful Biroului Vamal Slobozia, Ionuţ-Marius Scrioşteanu, sunt cercetaţi, printre alţii, senatorul Marius Banias sau Laurenţiu Mironescu, secretar general în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, dar şi vameşi, şefi şi adjuncţi ai Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, oameni de afaceri sau cetăţeni de origine libaneză, chineză şi siriană.

Conform procurorilor DNA, în perioada mai 2010-martie 2011, la nivelul autorităţilor vamale şi portuare din Constanţa, s-a constituit un grup infracţional organizat ce are scopul de a controla instituţiile Statului Român cu atribuţii în activităţile de import – export de mărfuri prin birourile vamale de pe raza Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (D.R.A.O.V.) Constanţa, dar şi din Municipiul Bucureşti.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite