Slobozia: Valeriu Teodoriu joacă tenis la 85 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vârstnicul practică sportul alb de aproape 70 de ani. Deşi s-a retras din activitatea competiţională, reuşeşte să intre pe teren la fiecare sfârşit de săptămână.

Activităţile pe care le întreprinde Valeriu Teodoriu nu au legătură doar cu mişcarea. El este medic psihiatru şi neurolog la Spitalul Orăşenesc din Ţăndărei.

Mai citiţi şi: Horia Tecău a ajuns în finala Wimbledon fără antrenor

Joacă tenis din adolescenţă

Face sport de când se ştie. A început cu atletismul, aruncarea prăjinii şi voleiul. A renunţat la toate acesta în favoarea tenisului. Pasiunea pentru sportul alb i-a fost insuflată de tatăl său.

„Tata era administratorul unei societăţi care deţinea şi patru terenuri de tenis. Am mers şi eu o dată să văd un meci. Mi-a plăcut foarte mult cum au evoluat jucătorii şi am zis să încerc şi eu“, rememorează vârstnicul.

La scurt timp după evenimentul sportiv la care a luat parte, adolescentul de atunci a început să intre pe terenul cu zgură. Primele lecţii au fost greoaie, însă ambiţia l-a făcut să se perfecţioneze. Aşa a reuşit, cu trecerea anilor, să participe la sute de competiţii sportive şi să obţină rezultate foarte bune.

„Am acasă multe cupe şi medalii. Nu mai ţin minte care este cea mai valoroasă dintre acestea, însă pentru fiecare în parte am muncit mult. Recunosc că am avut parte şi de înfrângeri“, adaugă tenismenul octogenar.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite