Slobozia: Profesorul şpăgar, criticat de colegi, apărat de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Ialomiţa spun că profesorul Gheorghe Neagu teroriza elevii cu notele mici, uneori fără motiv.

Profesorul de educaţie fizică al Grupului Şcolar Mihai Eminescu, Gheorghe Neagu (63 de ani) era cunoscut pentru notele mici pe care le dădea, mulţi dintre elevi ajungând chiar să rămână corigenţi.

Detaliile surpinzătoare despre felul în care profesorul de educaţie fizică al Grupului Şcolar Mihai Eminescu îşi făcea treaba la catedră au fost scoase la lumină de către reprezentaţii Inspectoratului Şcolar Ialomiţa. Dascălul era performer la corigenţe şi note proaste. Numai pe primul semestru al anului şcolar 2010 -2011, peste 70 de elevi au rămas corigenţi la materia pe care profesorul acuzat că a primit mită o preda: educaţia fizică. „A lăsat foarte mulţi elevi corigenţi şi îi teroriza cu note proaste şi foarte proaste, fără motive uneori. Nu cred că vroia să scoată campioni olimpici“, a declarat Ilie Stavăr, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Ialomiţa.

CITIŢI ŞI: Antrenorul echipei locale de handbal, arestat pentru luare de mită

Mai mult, acesta califică acuzaţia de luare de mită drept o pată neagră pentru imaginea învăţământului ialomiţean. „Profesorul Neagu nu a făcut altceva decât să arunce asupra învăţământului județean o pată de noroi“, adaugă Ilie Stavăr.

Un dascăl respectabil?!

Vestea că profesorul Gheorghe Neagu a fost arestat după ce a acceptat mită de la o elevă s-a răspândit cu repeziciune în clasele, pe holurile şi în cancelaria Grupului Şcolar Mihai Eminescu din Slobozia. Elevii şi cadrele didactice discutau apris despre întâmplarea petrecută la sfârşitul săptămânii trecute.

image

Chiar dacă ceilalţi colegi ai profesorului Neagu s-au ferit să facă orice fel de declaraţie, directoarea şcolii a stat de vorbă, declarând că a aflat totul de la jurnalişti. „Tot ce ştiu, ştiu din presă şi că totul s-a petrecut vineri după-amiază, aproape de sfârşitul programului. E rușinos ce s-a întâmplat. E un incident pe care nu credeam că o să se întâmple vreodată în acest liceu“, suţine profesorul Maria Geantă, directorul unităţii de învăţământ.

Potrivit conducerii Grupului Şcolar Mihai Eminescu, dascălul Gheorghe Neagu formase o echipă de handbal masculin în liceu, alături de care participa la foarte multe competiţii, reuşind mereu să obţină rezultate foarte bune.

Elevii îşi apără dascălul

Elevii s-au declarat la fel de şocaţi de ceea ce au auzit. Ei au rămaşi surprinşi să afle că profesorul lor de educaţie fizică le dădea note proaste şi le punea absenţe doar pentru a le cere bani. „Venea la oră, făceam exerciţiile care trebuiau şi totul era în regulă. Poate la alte clase să fi reacţionat altfel, dar la noi nu“, susţine Mihai Login (19 ani), unul dintre elevii profesorului Gheorghe Neagu.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite