Slobozia: Antrenorul echipei de handbal, Gheorghe Neagu, a fost ARESTAT pentru luare de mită UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Gheorghe Neagu a fost reţinut vineri, după ce a fost prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie luând şpagă de la mama unei eleve. Magistraţii Tribunalului Ialomiţa au dispus astăzi arestarea preventivă a lui Gheorghe Neagu pentru 29 de zile.

UPDATE: ora 13,35 - Profesorul Neagu şi-ar putea pierde statutul de cadru didactic, dar şi funcţia de antrenor al echipei de handbal  CSM Slobozia. „Aşteptăm soluţia instanţei. Dacă se va dovedi adevărat, atunci îşi va pierde şi statutul de cadru didactic. Va pierde ce a câştigat o viaţă întreagă. În ceea ce priveşte activitatea sa ca antrenor al echipei de handbal, contractul său se încheia luna viitoare. Ultimele rezultate ne determinau să luăm în calcul prelungirea contractului său, dar, dacă se dovedeşte că este adevărat cazul de luare de mită, vom renunţa la colaborarea cu Gheorghe Neagu. Am convocat pentru luni Consiliul de Administraţie al clubului, iar în cadrul acestei şedinţe vom discuta mai multe aspecte“, a declarat Ionel Constantin, directorul executiv al CSM Slobozia.

UPDATE: ora 10.25 - „Gheorghe Neagu a fost prezentat Parchetului şi, apoi, Tribunalului Ialomiţa. Instanţa a dispus măsura arestării preventive pentru 29 de zile. Profesorul a înaintat recurs, care va fi judecat la Curtea de Apel Bucureşti“, a declarat Cristina Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

UPDATE: ora 10.00 - „Este regretabil. Fiecare răspunde pentru ce face. Sper ca oamenii legii să îşi facă datoria în acest caz. Mai multe nu vreau să comentez, aştept rezultatul anchetei“, a declarat Ilie Stavăr, inspectorul general şcolar al ISJ Ialomiţa.

Potrivit primelor informaţii, Gheorghe Neagu ar fi pretins şi primit suma de 100 de euro pentru a promova o elevă a Grupului Şcolar Mihai Eminescu. Imediat după ce a primit banii marcaţi, profesorul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Gheorghe Neagu este antrenor al echipei de handbal CSM Slobozia, care activează în Divizia A, de patru etape şi predă la Grupul Şcolar Mihai Eminescu din 1977. Născut în Capitală la 20 noiembrie 1948 şi absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, Gheorghe Neagu a fost repartizat în anii ’70 în inima Bărăganului. În paralel cu activitatea didactică, profesorul a antrenat de mai multe ori echipa de handbal a municipiului.

Gheorghe Neagu, împreună cu soţia sa, Maria, sunt la catedra de educaţie fizică de aproape patru decenii, iar copiii ,Constantin şi Ileana, sunt tot profesori de sport. Ileana îi era antrenor secund la echipa de handbal CSM Unirea Slobozia.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite