Slobozia: Caii salvaţi din grajdurile de la Fierbinţi vor fi mutaţi la Petricani/ GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sunt inventariate şi efectivele de animale din judeţ
Sunt inventariate şi efectivele de animale din judeţ

Dacă până în urmă cu câteva zile trăgeau să moară, cei 31 de cai de la Fierbinți capătă puteri văzând cu ochii.

Caii şi-au recâştigat dreptul la viaţă în urmă cu o săptămână, deşi bodyguarzii trimişi de fostul proprietar, Cristian Drăgoi, au încercat să saboteze eliberarea lor. Acum, cabalinele se pun, uşor-uşor, pe picioare.

Au prins puteri
Caii au primit medicamente, au fost deparazitați, li s-a furnizat hrană și au fost adăpați. Mai mult decât atât, Poliția Animalelor a trimis două persoane la Fierbinți, care se ocupă, zi și noapte, de îngrijirea cabalinelor. „Cei doi îngrijitori sunt de câteva zile la fața locului și se ocupă de îngrijirea bietelor animale. Bieții oameni stau și ei, ca și caii, în niște condiții mizerabile, dar o fac din dragoste pentru animale“, spune Ilinca Cioculescu, președintele Fundației Paco, asociație care se ocupă cu ajutorarea animalelor părăsite din România.

caluti 1

  Adăpostul de cai de la Petricani

Deși, din punct de vedere medical, caii au început să dea reale semne de revenire, edilii locali se lovesc de problema găzduirii acestora pe timpul iernii.

CITEȘTE ȘI: Bodyguarzii lui Drăgoi împiedică eliberarea cailor de la Fierbinţi

MAI CITIȚI ȘI: Caii de la Fierbinţi, salvaţi de la moarte
„În acest moment, ne ocupăm de hrana lor. Am donat și eu, dar și alți consilieri locali fân pentru ei, trimitem mașina de pompieri, zilnic, pentru a îi adăpa. Când te uiți în ochii lor, vezi viața cum renaște. Din păcate, nu avem condiții să găzduim caii și pe timpul iernii. Așa încât am luat legătura cu Fundația Paco, care are un adăpost pentru animale, lângă București, și s-au arătat interesați de acest lucru“, spune Iusein Iuksel, primarul orașului Fierbinți.

caluti 2

           Caii beneficiază de condiții optime la Petricani

Problema e pasată între instituții

În acest moment, reprezentanții Fundației Paco spun că doresc să preia acești cai, pe perioada iernii, dar pentru acest lucru au nevoie de avizul Direcției Sanitar-Veterinare Ialomița. „Noi am fost la fața locului, am transportat furaje, colectăm fonduri și am convenit cu Primăria Fierbinți să preluăm caii pe timpul iernii, în adăpostul nostru de la Petricani. Pentru acest lucru, avem nevoie de avizul DSV-ului“, spune Ilinca Cioculescu, președintele Fundației Paco.

CITEȘTE ȘI: Caii de la Fierbinţi, eliberaţi cu mare tam-tam

MAI CITEȘTE ȘI: Cimitirul de cai de la Fierbinți

În replică, Mihai Puia, directorul DSV Ialomița, spune că pentru mutarea cailor în adăpostul de la Petricani nu e nevoie de intervenția instituției pe care o conduce, ci de un contract de colaboarea între Fundație și Primăria Fierbinți.

image

Caii de la Fierbinți au scăpat de înfometare în urmă cu o săptămână
„Lucrurile sunt foarte simple: primăria și fundația fac un act de colaboare, la final noi vizăm actul de transport, fără probleme, și situația este rezolvată. Noi, ca instituție sanitar- veterinară, am prelevat probe de sânge, am montat cipuri la fiecare cal și am chemat medici de la Cluj pentru tratament medicamentos. Vă spun sincer: dacă acești cai sunt tratați corespunzător, cu hrană și medicamente, într-o lună pot deveni niște splendori, pentru că sunt cai de rasă“, spune Mihai Puia, directorul DSV Ialomița.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite