Profesorii de top ai Ialomiței, la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dascăli din întreg judeţul Ialomița au reuşit să obţină rezultate peste nouă. Cea mai mare notă a obținut-o Dumitrașcu Simion Nicoleta, din Slobozia, care a obținut 9,55 pentru postul de educatoare, urmată de Luminița Tastaman, din Țăndărei, care a luat 9,30 la geografie și Oana - Elena Crăciunescu, din Slobozia, care a luat 9,15 la limba și literatura engleză.

Profesor de geografie, Luminiţa Tastaman (34 de ani) este unul dintre ei. A susţinut examenul la disciplina pe care o predă cu mult drag elevilor şi a obţinut nota 9,30. Este pentru a patra oară când participă la acest examen şi abia anul acesta a prins un loc titularizabil în învăţământ, chiar dacă, mereu,  a reuşit să ia note foarte mari.

FOTO Profesor de 10 la titularizare: “Am fost motivată să intru în învăţământ de când am avut exemple de profesori << aşa nu >>”

„În fiecare an am luat note mari şi mă puteam titulariza, însă nu au fost posturi scoase la concurs pentru disciplina geografie. Anul acesta am avut noroc“, susţine profesoara. Secretul succesului său a fost faptul că în timpul facultăţii a învăţat foarte bine şi s-a pregătit suficient de mult, iar înainte de fiecare examen de titularizare susţinut a repetat mereu materia.

„Mulţi din candidaţii de astăzi nu ţin cont de ceea ce au învăţat la facultate. Pot să vă spun că subiectele de anul acesta au fost asemănătoare cu cele pe care eu le-am primit atunci când am susţinut admiterea la Facultate de Geografie“, adaugă Luminiţa Tastaman.

Repartizaţi pe posturi
După ce joi vor fi afişate rezultatele finale ale titularizării, după rezolvarea contestaţiilor, vineri, profesorii care au luat nota şapte, vor afla la ce unitate de învăţământ urmează să predea în anul şcolar 2011-2012.

„Cei 34 de candidaţi admişi vor participa la o şedinţă publică în cadrul căreia li se vor prezenta lista posturilor disponibile, iar, în funcţie de medii, aceştia vor fi repartizaţi pe ele“, mai spune inspectorul şcolar adjunc Luminiţa Barcari.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite