JR Ewing de România - Om bogat, om sărac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Alexandru s-a stins din viaţă la 58 de ani
Ilie Alexandru s-a stins din viaţă la 58 de ani

Ilie Alexandru a intrat în afaceri cu doar 80 de dolari. Treptat, averea sa a ajuns la 80 de milioane de dolari. Miliardarul de carton a intrat la apă în 2001, odată cu arestarea sa pentru înşelăciune.

A început cu bişniţa

Ilie Alexandru a făcut primii paşi în lumea afacerilor cu „impresionanta“ sumă de 80 de dolari, imediat după Revoluţie, atunci când a ales bişniţa cu produse aduse din Turcia şi comercialiate în prima consignaţie din oraş, aparţinând, evident, fostului miliardar de carton. La consignaţie, găseai absolut orice: de la sugativă, la ciocolată. Uşor, uşor, Ilie Alexandru şi-a lărgit orizontul şi a trecut la bişniţă cu diverse produse importate din Grecia sau Ungaria.

Citiţi şi: A MURIT JR EWING DE ROMÂNIA

Primul milion de dolari, investit în Hermes

Primul patron din Bărăganul post-revoluţionar, Ilie Alexandru, a investit primul milion de dolari obţinut din bişniţa cu te miri ce în ceea ce avea să devină Imperiul Hermes. Au urmat investiţii în mezeluri, televizoare, hoteluri, totul culminând cu un sat de vacanţă, în care miliardarul a „aşezat“, printre altele, o grădină zoologică, un teatru de vară, o copie după celebra fermă Southfork din serialul „Dallas“, dar şi o replică în miniatură a turnului Eiffel.

Citiţi şi: ARMĂSARII LUI ILIE ALEXANDRU, ÎN PADOCUL CĂMĂTARILOR

Arestat prima dată în 1997

Cu o avere estimată la vremea aceea la 80 de milioane de dolari, Ilie Alexandru avea să fie încătuşat pentru înşelăciune. După doi ani, JR Ewing de România avea să fie eliberat. Ilie Alexandru a gustat libertatea doar doi ani, în 2001 fiind arestat şi condamnat la 10 ani de închisoare pentru înşelăciune. Acesta a fost începutul sfârşitului pentru Imperiul Hermes, care avea să fie devastat de bănci, diverşi investitori sau cămătari, toţi încercând să recupereze sau, după caz, să profite de pe urma miliardarului de carton.

Citiţi şi: OAMENII DE RÂND ÎL PLÂNG PE JR DE ROMÂNIA

Eliberat în 2009, pentru bună purtare

După opt ani de detenţie, fostul miliardar Ilie Alexandru avea să fie eliberat pentru bună purtare. Fost stăpân peste imperiul Hermes, Ilie Alexandru avea să îşi trăiască ultimele luni din viaţă doar dintr-o pensie lunară de 600 de lei, într-un apartament obişnuit din Slobozia, alături de soţia sa. Uitat de mulţi, miliardarul de carton avea să se stingă din viaţă vineri, în urma unui accident vascular.

Citiţi şi: PRIN CENUŞA IMPERIULUI HERMES

Citiţi şi: LA TRAP, PRIN HERMES

Citiţi şi: MĂDĂLINA MANOLE VIZITA ANUAL HERMES

Citiți și: Ilie Alexandru a murit pe patul de spital

Citiți și: Municipalitatea îi va acorda lui JR Ewing de România titlul de cetățean de onoare al orașului

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite