Explozie de proporţii la un apartament din Slobozia/ Un bărbat a fost grav rănit / UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liniştea locatarilor blocului F6 din oraş a fost spulberată după ce un apartament situat la etajul doi al imobilului a sărit în aer. Tragedia s-a petrecut din cauza unei acumulări de gaze.  În urma exploziei, un bărbat a fost rănit grav.

UPDATE ora 12.49:  Locatarii scării blocului F6 unde se afla apartamentul care a sărit în aer au fost evacuaţi din casele lor. Oamenii şi-au petrecut toată noaptea sub cerul liber. Anchetatorii nu le-au dat voie sa intre în locuinţe, până când nu au terminat cercetările.

UPDATE, ora 12.15: Anca Dobruţchi susţine că în apartamentul tatălui său,mobilierul vechi fusese schimbat în urmă cu câteva lui. Acum casa arată ca o ruină. Ancheatatorii se află şi acum la faţa locului pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii deflagraţiei.

Citiţi şi: Locatarii din blocul groazei au dormit în stradă

             „Există suspiciuni că explozia ar fi fost provocată de cineva !"

UPDATE ora 12.00: Apartamentul care a explodat aparţine socrului bărbatului, Nicolae Dobruţchi (61 de ani), plecat la tratament la o staţiune balneară din judeţul Covasna. Bărbatul rănit a intrat în imobil cu gândul de a uda florile de apartament.

UPDATE ora 10.48: Pe Alexandru Dobruţchi, bărbatul rănit în urma exploziei de azi de dimineaţă, îl aştepta acasă un băieţel de patru anişori, pe numele său Călin. De asemenea, soţia sa este însărcinată în câteva luni ce cel de-al doilea copil.

UPDATE ora 10.37: Starea de sănătatea a bărbatului rănit în urma exploziei de azi-dimineaţă este una foarte gravă. În prezent, El se află internat
pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Bucureşti. Soţia bărbatului a luat legătura cu medicii care încearcă să-l menţină pe bărbat şi susţine că aceştia au fost rezervaţi cu privire la starea de sănătate a lui Alexandru Dobruţchi (34 de ani)

„Am vorbit la spital, iar medicii mi-au zis că este inconştient. Este ars pe tot corpul, însă cel mai grav îi este afectată zona feţei. Să dea Dumnezeu să
se facă bine“, a declarat femeia cu sufletul stins de durere.

Deflagraţia a distrus complet apartamentul. În momentul producerii tragediei, în imobil se afla un bărbat. Este vorba despre Alexandru Dobruţchi (34 de ani). Bărbatul venise la serviciu, a intrat în casă şi şi-a aprins o ţigară. În acel moment s-a produs nenorocirea.  Suflul exploziei l-a aruncat pe geam, în plină stradă.

Explozia a distrus complet apartamentul

image

„Din primele cercetări, totul s-a produs din cauza unei acumulări de gaze. În imobil se afla un bărbat care a fost transportat de urgenţă la spital. Casa a fost complet distrusă“, a declarat Constantin Nae, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa. După ce a primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia, bărbatul a fost transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Pompierii au intervenit cu operativitate

image

„Soţul meu era băut! “

Imediat după producerea exploziei, soţia bărbatului rănit în urma deflagraţiei, Anca Dobruţchi (30 de ani),  a venit să vadă ce s-a întâmplat. Femeia a fost anunţată de către medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia despre nenorocire. Ea spune că soţul său venea de la muncă şi era băut în momentul în care a intrat pe uşa apartamentului care a explodat.  Lucra ca paznic la conducta de termoficare a oraşului, situată în zona Combinatului Chimic.

Anca Dobruţchi încerca să afle prin telefon date despre starea de sănătate a soţuui său rănit

image

„Tot ce ştiu este că bărbatul meu venea de la muncă şi era băut. Am înţeles de la doctori că este ars pe faţă, dar că va scăpa cu viaţă“, a spus femeia îngrozită de spaimă.

„Am crezut că este cutremur“

Explozia a afectat şi celelalte apartamente din bloc. Uşile mai multor locuinţe au fost practic smulse din balamale. Speriaţi, oamenii au ieşit repede din case să vadă ce s-a întâmplat.

Jandarmii au securizat zona unde s-a produs explozia

image

„Dormeam liniştit în pat în momentul în care am auzit o bubuitură puternică. S-a zguduit toată casa şi am crezut că e cutremur. Am ieşit pe scară şi era un fum foarte gros“, spune cuprins de panică, bătrânul Ion Ştiucă (68 de ani).

Prin clipe de panică a trecut şi bătrâna Dobriţa Cojocaru (68 de ani). Femeia locuieşte la etajul unu, chiar sub apartamentul care a explodat.
„S-a mişcat toată casa cu mine şi mi s-a făcut foarte frică. Am început să ţip şi am ieşit în faţa blocului. Aici erau şi alţi vecini“, rememorează femeia clipele de panică prin care a trecut.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite