Prezenţă de peste 90% la simularea examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma rezultatelor slabe din anii trecuţi s-au înmulţit simulările şi programele de pregătire. Foto: arhiva Adevărul
În urma rezultatelor slabe din anii trecuţi s-au înmulţit simulările şi programele de pregătire. Foto: arhiva Adevărul

Elevii claselor a VIII-a şi a XII-a din judeţ au susţinut, imediat după mini-vacanţa de 1 Decembrie, ieri şi asăzi, simularea examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, participarea fiind de peste 90%, conform informaţiilor reprezentanţilor IŞJ.

Prima simulare a examenelor naţionale a avut loc miercuri şi joi în toate şcolile din judeţ, cu o prezenţă foarte bună, declară inspectorul şcolar general-adjunct Steluţa Dan. „Prezenţa a fost de peste 90%, nu s-au înregistrat incidente în nicio şcoală, în schimb am avut surprize plăcute privind participarea şi în unităţile nu aşa de bine cotate.“, a spus prof. Dan.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut miercuri proba la limba şi literatura română, iar astăzi, proba la matematică, în timp ce elevii care termină în acest an liceul au făcut ieri faţă probei la limba şi literatura română, iar astăzi celei obligatorii a profilului (matematică sau istorie).

Simularea a avut loc în condiţii identice cu cele de examen. Subiectele au fost transmise şcolilor cu două ore înainte, prin e-mail, acestea s-au multiplicat conform procedurii, elevii au fost aşezaţi în săli singuri în bancă, au fost supravegheaţi de doi profesori, alţii decât cei de la clasă, a fost pus în funcţiune şi sistemul de supraveghere video, iar accesul în şcoală a fost restricţionat. Subiectele s-au realizat la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, fiind, a mai declarat inspectorul şcolar general-adjunct, de dificultate peste medie, tocmai pentru a-i motiva pe elevi să se pregătească foarte bine până la examenul propriu-zis.

Deşi este prima simulare de acest gen în acest an şcolar, nu va fi şi singura. În perioada februarie-martie se aşteaptă simularea naţională, iar la sfârşitul semestrului II va mai fi o simulare organizată la nivel judeţean.
Şcolile şi-au organizat, unele, propriile testări urmând programa examenelor naţionale, Şcoala gimnazială „Eugen Ionescu“ din Slatina, spre exemplu, hotărând să transmită şi părinţilor aceste rezultate, deşi se afişează oricum la nivelul şcolii.

Pe de altă parte, elevii, atât cei de gimnaziu, cât şi cei de liceu, au posibilitatea în afara orelor de program să se pregătească suplimentar cu profesorii şcolii pentru aceleaşi examene naţionale, măsura fiind luată după analiza rezultatelor obţinute la examenele din vara trecută, când la Bacalaureat promovabilitatea a ajuns la aproape 60%, iar la Evaluarea Naţională – 74%. Cu un an înainte însă, rezultatele înregistrate erau, cel puţin în ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, aproape dezastruoase – nici 50% promovabilitate (60% la Evaluarea Naţională), din vara 2014 hotărându-se şi organizarea în şcoală a sesiunilor de pregătire suplimentară.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite