Poliţist lider de sindicat: „Poliţia Română nu e reprezentată de un pedofil. E regretabil că şefii noştri nu ies să susţină asta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazul pedofilului din Bucureşti realimentează criticile poliţiştilor aduse şefilor lor
Cazul pedofilului din Bucureşti realimentează criticile poliţiştilor aduse şefilor lor

De la descoperirea pedofilului care a agresat doi copii în Bucureşti, şi care este un agent de poliţie, singurii care au ţinut piept valului de critici sunt liderii de sindicat, spune şeful sindicatului din Olt, supărat pe şefi.

Poliţiştii, care dezaprobă categoric comportamentul  agentului acuzat de pedofilie, sunt mânioşi că şefii lor nu comunică mai mult şi că, astfel, imaginea Poliţiei Române are de suferit. „Să ne înţelegem, faptele sunt condamnabile şi chiar ne aşteptăm ca Justiţia să aplice legea, dar nu pot să nu observ că de ieri încoace doar liderii de sindicat vorbesc în mass-media şi apără imaginea instituţiei,deşi  treaba noastră este să-i reprezentăm pe colegi, nu instituţia, asta trebuie să facă şefii. Nu aşa dregem imaginea Poliţiei. (...) Poliţia Română nu e reprezentată de un pedofil, e reprezentată de oameni care sunt etalon. Nu degeaba, dacă întrebi un copil ce vrea să se facă atunci când va fi mare, îţi spune poliţist, nu procuror, nu avocat“, a declarat liderul Sindicatului Poliţiştilor din judeţul Olt, Cristel Ioţu.

Cât despre cum s-a putut întâmpla ca agentul să treacă de filtrele din sistem şi timp de atâţia ani comportamentul său deviant să nu fie observat, liderul din Olt reaminteşte că poliţiştii sunt supuşi, din trei în trei ani, testelor psihologice, „sau ori de câte ori este nevoie. Iar aici, la «ori de câte ori este nevoie», poliţistul este supus unui nou test dacă şeful său constată un comportament deviant, acesta are obligaţia de a semnala“, a precizat Ioţu, amintind că instituţia are, în acest sens, pârghii, existând Structura de Protecţie Internă.

„Ca şi opinie personală, este condamnabil ce s-a întâmplat, dar aştept reacţia şefilor Ministerului. Generalizarea care a început să se practice este o interpretare greşită. Poliţia este forţa de coerciţie a statului şi nu ne gândim că toată lumea ne iubeşte, însă cetăţeanul onest care beneficiază de siguranţa publică trebuie să aibă încredere. Avem peste 80% grad de identificare a autorilor“, a mai precizat Ioţu, insistând că în acest punct şefa ministerului şi şefii IGPR ar trebui să comunice eficient.

Cât despre colegii agentului Eugen Stan, aceştia au avut, în opinia liderului de sindicat din Olt, o atitudine lăudabilă, fiind primii care au mers şi şi-au informat şefii, reacţia fiind nicidecum întârziată. „Sunt singurii care au sesizat, deşi le-a venit greu să creadă ce se întâmplă“, a mai spus Ioţu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite