Ambulanţierii de la Corabia acuzaţi că furau combustibil, ţinuţi în şah de instanţă. Au cerut să scape de controlul judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţierii află de-abia luni dacă rămân sub control judiciar
Ambulanţierii află de-abia luni dacă rămân sub control judiciar

Lotul celor 13 ambulanţieri de la Corabia puşi sub control judiciar s-a prezentat astăzi la Judecătoria Corabia unde s-a judecat contestaţia învinuiţilor. Judecătorul a amânat, însă, pronunţarea.

Cei 13 şoferi din cadrul Staţiei de Ambulanţă Corabia, care din cauza măsurilor dispuse în cadrul controlului judiciar nu-şi mai pot desfăşura activitatea, au aşteptat astăzi zadarnic la Judecătoria Corabia ca judecătorul să se pronunţe. Dosarul lor este unul voluminous şi trebuie analizat, i-a anunţat magistratul, amânând pronunţarea pentru luni, 10 decembrie 2018.

11 din cei 13 ambulanţieri acuzaţi de delapidare, fals în înscrisuri şi uz de fals s-au prezentat în faţa judecătorilor. Aceştia le-au declarant jurnaliştilor că nu sunt vinovaţi de faptele care li se impută. În plus, avocaţii ambulanţierilor spun că măsura de a nu-şi mai exercita atribuţiile la locul de muncă luată în cazul clienţilor lor este una dură şi îi pune în imposibilitatea de a-şi mai putea susţine cheltuielile.

„Acum se discută numai oportunitatea măsurii controlului judiciar. Clienţii mei au spus că sunt nevinovaţi, mult se exagerează, deocamdată suntem în probatoriu, trebuie să administrăm şi noi probe în apărare. Nu am avut timp să aprofundăm problemele, suntem la început, trebuie să analizăm şi noi dosarele, apoi vom vedea. Procurorul îşi face treaba, sunt nişte suspiciuni, vedem dacă se confirmă sau nu. În apărarea lor, au spus că nu au furat motorină. Nu mergeau cu viteză mică la intervenţii şi chiar nu sunt probe în acest sens. Am observat că s-a făcut o expertiză în baza rapoartelor GPS, chiar expertul precizează că sunt timpi unde viteza a fost de urgenţă şi consumul a fost pe măsură. În foarte scurt timp o să vedem care este adevărul. Vom cere evident să vedem dacă aceste GPS-uri sunt omologate, cred că sunt nişte probleme. Oricum, clienţii mei spun că este cu neputinţă să pornească la un interval atât de mare, cum se reţine în ordonanţa de instituire a măsurii. Ei când au întârziat, au întârziat două – trei minute, sigur vom cere o confruntare între rapoartele GPS cu consemnările din foile de parcurs şi registrul special al asistentului, listingul de la 112. Este o exagerare în privinţa persoanelor care ar fi murit din cauza întârzierii la caz”, a declarat, citat de publicaţia Eveniment de Olt, avocatul Radu Pascu, cel care reprezintă o parte dintre învinuiţi. 

Ancheta împotriva a 15 ambulanţieri din cadrul Staţiei Corabia (din totalul de 17) a început în vara cestui an, şoferii fiind acuzaţi că timp de trei ani ar fi furat cantătăţi mari de combustibil, iar pentru a acoperi furtul au rulat autospecialele cu viteze mai mici decât o impunea situaţia. Infracţiunea de ucidere din culpă se cercetează însă in rem.

Între timp, cele 13 posturi ocupate de ambulanţierii care se află sub control judiciar au fost scoase la concurs pe perioadă determinată, concursul fiind programat în a doua parte a acestei luni. Pentru buna desfăşurare a activităţii, la staţia din Corabia au fost detaşaţi colegi de la Slatina şi Caracal, în ajutorul echipajelor de ambulanţă fiind şi pompierii din cadrul SMURD Vişina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite